Note foarte mici la simularea Bac-ului

Publicat de actualitati-arad in 21 Mar, 2013 | Parerea ta

bacAproximativ 95 la sută dintre elevii arădeni care au susţinut, până joi, probe în cadrul simulării examenului de bacalaureat au luat note sub cinci la matematică, iar la limba română sunt în aceeaşi sutuaţie 83 la sută dintre candidaţii verificaţi.

Potrivit rezultatelor parţiale centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, la simularea bacalaureatului la matematică şi limba română au fost obţinute rezultate foarte slabe, majoritatea elevilor participanţi luând note sub cinci.

Astfel, proba de matematică a fost susţinută de 241 de elevi din cinci licee, însă numai 12 elevi au reuşit să obţină note peste cinci, adică cinci la sută.

La limba română, din cei 228 de participanţi, proveniţi din patru licee, doar 40 au primit note peste cinci, promovabilitatea fiind de 17 la sută.

“Singura explicaţie pe care o avem pentru aceste rezultate foarte slabe este aceea că elevii nu au considerat că există o miză în aceste simulări şi nu s-au pregătit corespunzător”, a declarat, joi, inspectorul şcolar general adjunct Nicolae Pellegrini.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu, un singur liceu care a participat până acum la simulare, respectiv Colegiul Naţional “Vasile Goldiş”, are “rezultate normale”.

“Se constată o lipsă de pregătire individuală a copiilor. Şcolile s-au angajat să intensifice pregătirea la materiile din care elevii vor susţine bacalaureatul”, a declarat Tocaciu.

În judeţul Arad, la simularea bacalaureatului participă 13 licee nominalizate de ISJ, care au avut rezultate slabe la acest examen, dar şi cinci licee care s-au înscris pentru a verifica gradul de pregătire a elevilor. În total, până la începutul lunii mai peste o mie de elevi din clasa a XII-a vor participa la simulări.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare