Ziarul electronic al arădenilor

Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON la Arad

Lectii siguranta 1 AR mai 2016Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” şi voluntarii E.ON România au susţinut miercuri, 11 mai a.c., lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie pentru elevii din învățământul primar de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“ și copiii de la Grădinița cu Program Prelungit ”Furnicuța” din Arad.

Regulile de siguranță le-au fost prezentate copiilor prin jocuri interactive și simulări de situaţii, iar astfel elevii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi despre modalitățile de prevenire a incendiilor și evenimentelor ce pot genera intoxicații cu monoxid de carbon sau electrocutări.

Elevii au fost recompensați cu premii de voluntarii E.ON şi specialiştii ISU la finalul lecțiilor despre energie, oferind răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!” și demonstrând că şi-au însuşit cunoştinţele necesare pentru utilizarea surselor de energie în condiții de siguranță.

„Lecția susținută de reprezentanții E.ON România și ISU Arad a fost educativă și, în același timp interactivă, cu informații mai mult decât utile din domeniile de activitate ale musafirilor noștri, pe care elevii i-au primit cu deschidere și entuziasm ”, a precizat Monica Vogel, cadru didactic la Liceul Teoretic ”Adam Müller Guttenbrunn” Arad.

“Informațiile și exemplele care ne-au fost transmise de catre specialiștii ISU și voluntarii E.ON la lecția despre siguranță, sunt foarte valoroase și de folos pentru mine. Am să le spun și părinților, vecinilor și rudelor cum pot evita o explozie, electrocutarea și ce au de făcut în caz de incendiu. Ne-am bucurat foarte mult pentru cadourile pe care le-am primit și pentru o lecție frumoasă și utilă”, a spus Giulia Ana-Maria Turda, elevă la liceul arădean menționat.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de E.ON România. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *