Nik Wallenda, primul om care a traversat Marele Canion din SUA pe sârmă

Publicat de actualitati-arad in 24 Jun, 2013 | Parerea ta

nik wallenda1Nik Wallenda, acrobatul supranumit “regele mersului pe sârmă la mare înălţime”, a traversat, duminică, Marele Canion din SUA fără echipament de protecţie, stabilind un nou record, informează Discovery Channel, care a transmis în direct evenimentul.

Nik Wallenda a intrat astfel în istorie ca primul om care a traversat Marele Canion mergând pe sârmă. Wallenda s-a aflat la cea mai mare înălţime pe care a încercat-o până în prezent, adică la 457 de metri deasupra râului Little Colorado.

“Am vizitat Marele Canion când eram copil şi de atunci am tot am visat să merg pe sârmă într-un decor atât de spectaculos”, a declarat Wallenda, care reprezintă a şaptea generaţie a legendarei familii de acrobaţi Flying Wallenda.

Wallenda a traversat Marele Canion mergând pe sârmă pe o distanţă de aproximativ 425 metri, fără a folosi hamuri sau alte echipamente de siguranţă. De altfel, Wallenda este de părere că hamul creează un fals sentiment de siguranţă şi ştirbeşte măiestria pe care familia lui o şlefuieşte de generaţii. În plus, această încercare fără echipamente de siguranţă i-a oferit lui Nick şansa de a-i aduce un omagiu străbunicului său, legendarul Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unei asemenea demonstraţii de mers pe sârmă în Puerto Rico, în 1978.

Nick a traversat Marele Canion într-o zonă izolată, administrată de organizaţia Navajo Nation Parks and Recreation, care a alcătuit un decor spectaculos pentru eveniment.

Traversarea pe sârmă a Marelui Canion reprezintă al optulea record mondial pentru Nik Wallenda, al cărui palmares include şi traversarea Cascadei Niagara pe sârmă, în 2012, mergând din Statele Unite până în Canada.

În prezent, Nik se pregăteşte deja pentru următorul lui proiect important, care ar putea fi traversarea pe sârmă a distanţei dintre Empire State Building şi Chrysler Building.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare