Ziarul electronic al arădenilor

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

iotcu-la-dna-5Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Decizia a fost pronunţată în jurul orei 20.30, cu doar câteva minute înainte de a expira Ordonanţa prin care Ioţcu a fost reţinut vineri seara, pentru 24 de ore.

Procurorul de caz a cerut arestarea lui Ioţcu, susţinând că probele strânse dovedesc că acesta nu era la prima faptă de acest gen.

De cealaltă parte, Ioțcu a fost însoţit de patru avocaţi, unul dintre aceştia, Gheorghiţă Mateuţ, susţinând că nu sunt probe şi că dosarul este unul construit şi este rezultatul unei acţiuni continue de provocare din partea lui Cristian Drăgan, administratorul public al județului Arad.

Nicolae Ioţcu a dat declaraţii în faţa instanţei şi a susţinut că este nevinovat, el afirmând că nu a solicitat niciodată bani pentru contractele derulate de Consiliul Judeţean Arad şi că nu se ocupa de aceste proceduri.

Procesul în care s-a judecat solicitarea DNA de arestare a lui Nicolae Ioţcu era programat să înceapă la ora 18.00, la Tribunalul Timiş.

Ioţcu a fost adus sub escortă în sala de judecată, iar când a ajuns pe holul Tribunalului, a încercat să alerge pentru a nu fi filmat sau fotografiat cu cătuşele la mâini.

Începerea procesului a fost amânată la solicitarea avocaţilor, care au mai cerut un sfert de oră pentru a mai studia actele din dosar.

Primul dintre cei patru avocaţi ai lui Ioţcu care a pledat a fost Gheorghiţă Mateuţ care a susţinut că nu sunt probe şi că dosarul este unul construit şi rezultatul unei acţiuni continue de provocare din partea lui Cristian Drăgan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost reţinut, vineri seară, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat aproape cinci ore la DNA Timişoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), a fost ridicat, vineri, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu şi dus la sediul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, unde a fost audiat pentru luare de mită.

În Ordonanţa de reţinere a procurorilor se arată că „în cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», în valoare de 1.600.000 de euro“.

CITITI SI:

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

Ioțcu a cerut 40.000 de euro pentru un atribuirea unui contract

Nicolae Ioțcu, „bubă neagră“ în PNL

iotcu

foto: pressalert.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.