Ne uităm tradiția

Publicat de actualitati-arad in 31 Mar, 2012 | Parerea ta

Poporul român devine pe zi ce trece tot mai schimbat. De ce? Pentru că alții ne influențeză și noi tot timpul îi copiem.

Prin această așa zisă „copiere“ noi nu ne mai uităm la tradițiile noastre vechi, lăsate de la strămoșii noștri. Unor tineri, acum, în ziua de azi, le este rușine să îmbrace portul popular sau să cânte muzică tradițională românească și, de aici, încet-încet, dispar tradițiile noastre. Acum, obiceiurile străbune se mai păstrează doar la țară, în unele părți ale țării noastre. Am fost chiar uimit că tinerii dintr-un sat din Maramureș, la nuntă și duminica la Biserică merg în portul tradițional românesc.

De ce spun tot timpul de tineri?

Pentru că pe ei trebuie să îi readucem înapoi la obiceiurile străbune pentru a le continua ei, așa cum cei mai în vârstă decât noi le-au dus până acum, și ei sunt viitorul nostru. Dacă nu îi vom învăța, ei o vor lua „pe arătură“, dar nu din cauza lor, ci din cauza celor care îi influențează.

Trebuie să fim mândri că suntem ROMÂNI, că strămoșii noștri și Bunul Dumnezeu ne-au lăsat atâtea comori, locuri frumoase și sfinte ale acestei țări. Trebuie să învățăm să prețuim cât mai mult aceste locuri și să ne îngrijim de ele pentru a le putea păstra cât mai multă vreme.

Bogdan Noghiu

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Editoriale

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare