Ziarul electronic al arădenilor

Napolitană de post

Ingrediente:

un pachet foi de napolitană

350 gr. biscuiți populari

o cană zahăr

o cană apă

150 gr. margarină

Esență rom

două linguri cacao

un borcan mic gem de caise

glazura de cacao (100 ml apă, 30 gr margarină, două linguri zahăr, 4 linguri cacao, esență de rom)

Mod de preparare:

Se pune apa și zahărul la foc și se lasă până zahărul se topește și se dau 2-3 clocote. Se adaugă biscuiții măcinați fin, cacaua și se amestecă energic până se omogenizează bine. Se stingem focul, se adaugă margarina cubulețe și romul.

Se amestecă bine, se adaugă gemul, se omogenizează și se lasă să se răcorească puțin, apoi se întinde crema peste foile de napolitană în strat uniform.

Se așează un tocător peste foi și se dă la rece pentru o oră, apoi se scoate și se întinde deasupra glazura de cacao în strat neuniform.

Pentru glazură se fierb ingredientele (mai puțin romul) la foc mic până se îngroașă. Se ia de pe foc, se pune esența de rom și se lasă să se răcească ușor.

Se lasă prăjitura la rece până glazura se întărește, apoi se porționează.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.