Ziarul electronic al arădenilor

Muzeul de Artă Arad, invitat la Art Safari București 2017

Art Safari Bucharest este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale, cu accent pe evoluțiile sale contemporane, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană românești și internaționale, dar și muzee de artă din România.

Complexul Muzeal Arad este prezent, pentru a treia oară, la Art Safari – Pavilionul de Artă București 2017.

Complexul Muzeal Arad participă la acest eveniment de excepție cu trei opere semnate Luchian (două peisaje și o natură moartă cu anemone) și o scenă de gen pictată de Juan Alpar (Alexandru Paraschivescu, 1855-1901).

Cea de a patra ediție a singurului pavilion de artă din România destinat muzeelor, galeriilor de artă modernă și contemporană: Art Safari Bucureși 2017 se desfășoară în perioada 19 mai – 18 iunie, în spațiul fostelor Galerii Kretzulescu din calea Victoriei 45.

Expoziția centrală din acest an este „Centenar Luchian. Luchian și Independenții“. Dimensiunea centenarului (101 ani de la dispariția artistului) a marcat conceptul expoziție care va puncta însă, în același timp, și primele manifestări de secesiune artistică în istoria artelor din România. În 1896 s-a inaugurat Salonul Independenților, care a fost primul manifest artistic ce sincroniza arta românească cu manifestările europene, în special cu celebrul Salon des Indépendants din Paris. Artiști precum Nicolae Vermont, Constantin Artachino, Nicolae Grant, Alexandru Satmary, Ștefan Luchian, Constantin Jiquidi, prezidați de Nicolae Grigorescu, au lansat protestul împotriva Salonului Oficial printr-o expoziție independentă de acesta. – Adriana Pantazi/istoric Complexul Muzeal Arad (Muzeul de artă).

Opere de artă, în special creația excepțională a lui Ștefan Luchian, din nouăsprezece muzee de artă din țară și din colecții private, recreează atmosfera artistică de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.