Muşchiuleţ de porc în sos picant

Publicat de actualitati-arad in 19 Sep, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

un muşchiuleţ de porc (aprox 500 gr.)

două cepe

o cutie 400 gr. roşii în bulion

o căpăţână usturoi

3-4 linguri făină

100 ml ulei

sare şi piper după gust

o legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se pune uleiul la încins. Se spală muşchiuleţul şi se taie felii potrivit de groase. Se pune în cratiţa cu ulei şi se lasă câteva minute pe ambele părti. Între timp, se curăţă şi se spală ceapa, apoi se taie cubuleţe şi se adaugă peste carne.

Se mai lasă să se călească puţin până se înmoaie. Se pune apă cât să acopere carnea şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când carnea este aproape fiartă se adaugă roşiile în bulion tocate mărunt sau date pe răzătoare. Se mai adaugă apă (după caz), apoi se pune sare sau delikat şi piper după gust. Usturoiul se poate zdrobi sau se poate tăia rondele şi se adaugă în sos.

Într-un castronel se pune făina şi se amestecă cu apa (să se facă un aluat ca la clătite), apoi se adaugă amestecul în cratiţă amestecând continuu.

Se mai lasă pe foc aproximativ 15-20 minute să fiarbă şi făina, amestecând din când în când să nu se lipească, apoi se opreşte focul. La final, se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare