Municipiul Arad are doar două fântâni arteziene funcţionale. Vezi de ce

Publicat de actualitati-arad in 18 Jun, 2013 | Parerea ta

fantana utaSezonul de funcţionare al fântânilor arteziene din Arad trebuia să înceapă la 15 aprilie, dar după mai bine de două luni acestea sunt tot secate.

Doar două fântâni au fost puse în funcţiune, acelea la care era de ajuns acţionarea unui buton şi a unor robineţi, respectiv cele din Parcul Reconcilierii şi din Parcul Tudor Arghezi (zona Intim).

Pentru ca celelalte șase fântâni să răcorească puţin aerul, e necesară montarea unor părţi componente care sunt depozitate în sezonul rece, iar asta poate face, conform Primăriei Arad, doar o firmă specializată.

Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad: „Instalaţiile trebuie puse în funcţiune de o firmă specializată care e desemnată în fiecare an în urma unei licitaţii publice. Cum bugetul local a fost aprobat abia la sfârşitul lunii aprilie, nu s-a putut demara la timp procedura de achiziţie a serviciilor de întreţinere a fântânilor arteziene”.

Corina Drăghici a mai precizat că unele fântâni arteziene, cum ar fi cea de la Polivalentă, au nevoie de reparaţii capitale, ultimele intervenţii de acest gen fiind făcute în urmă cu zece ani.

Primăria dă asigurări că în următoarele zile vor fi puse în funcţiune, pe rând, toate artezienele din oraş.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare