MRU: „S-au săpat şanţuri adânci între partide din centru-dreapta“

Publicat de actualitati-arad in 16 May, 2014 | Parerea ta

MRU-Președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că viitorul președinte al României trebuie să fie „suficient de detaşat de dogma partidului căruia îi aparţine“, iar după alegerile europarlamentare, partidele de centru-dreapta trebuie să se întâlnească pentru un dialog cu privire la candidatul dreptei la alegerile prezidențiale.

Prezent, vineri, la Arad, Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că există și posibilitatea susținerii unui candidat unic de către partidele de centru-dreapta la alegerile prezidențiale din luna decembrie.

„În România se întâmplă atât de multe lucruri, încât e greu să fii profet în ţara ta. Sigur vor exista discuţii, vor exista tatonări, în luna care va urma alegerilor din 25 mai. Prima întâlnire, când va fi ea, sper se se întâmple repede după 25 mai, pe un teren neutru, pe cât posibil apolitic. Sper să existe un pretext oferit de societatea civilă. (…) Prima întâlnire nu va fi uşoară. Pentru că deja s-au săpat şanţuri adânci între diferite partide din centru-dreapta. Există o şansă pentru un candidat unic, dar, totodată, se poate să se meargă cu mai mulţi candidaţi ai partidelor din centru-dreapta în primul tur. Urmează apoi, două săptămâni de foc, între primul tur şi turul doi. Dacă nici atunci nu va exista suficientă luciditate pentru a avea un om cu susţinerea tuturor partidelor şi măcar a electoratului acelor partide, 2014 îl vom termina într-o catastrofă“, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, care este și senator de Arad.

Ungureanu a mai afirmat că „viitorul preşedinte al României trebuie să fie suficient de detaşat de dogma partidului căruia îi aparţine pentru a-şi înţelege miza“.

„Viitorul preşedinte al României, dincolo de ofertă, trebuie să-i aparţină generaţiei căreia îi aparţin eu, nu trebuie să fie între partide, nu al partidelor, ci deasupra partidelor. Ori eşti al românilor, ori eşti doar a unei părţi“, a mai afirmat liderul FC.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare