UPDATE: MRU propune constituirea unui Bloc al Unităţii Naţionale

Publicat de actualitati-arad in 26 Nov, 2013 | Parerea ta

mruPreşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, care este și senator de Arad, a trimis o invitaţie reprezentanţilor partidelor de centru-dreapta la o dezbatere comună pe tema reunificării dreptei, el propunând constituirea în rândul opoziţiei a unui Bloc al Unităţii Naţionale (BUN).

Într-un comunicat transmis marţi de FC, Mihai-Răzvan Ungureanu declară că a lansat un nou apel către toate formaţiunile de dreapta.

“Am trimis o scrisoare preşedinţilor PDL, PMP, PNŢCD, IRL şi PER şi i-am invitat la o discuţie în care să hotărâm dacă mai este sau nu posibilă unitatea de acţiune a forţelor politice de centru-dreapta începând cu luna ianuarie a anului 2014”, menţionează el.

Potrivit sursei citate, preşedintele FC a trimis luni o invitaţie reprezentanţilor partidelor de centru-dreapta, la o dezbatere comună pe tema reunificării dreptei din România.

“Propun ca această întâlnire să aibă loc cât mai curând. Împărtăşesc îngrijorarea mea cu colegii mei din celelalte partide politice de dreapta”, spune Ungureanu.

El apreciază că de la alegerile parlamentare din 2012 cei din partidele de dreapta s-au îndepărtat unii de alţii şi astfel fiecare a “contribuit la un tablou al unei opoziţii slăbite” şi că “forţele de dreapta şi din opoziţie riscă să dezamăgească prin absenţă, tăcere şi dezorganizare”, iar singura lor şansă de a reuşi este “unitatea de acţiune, pentru a pune astfel capăt dictaturii USListe”.

“Am pus întrebarea, cui folosește să intrăm într-o competiție nemiloasă între noi? Să fie într-adevăr lipsa experienţei mele politice cea care mă face să cred că poate exista încredere între cetăţeni care mărturisesc un scop comun? Am propus colegilor din celelalte partide politice constituirea unui bloc al opoziţiei, a unui Bloc al Unităţii Naţionale (BUN), un nucleu de coordonare a acţiunilor noastre parlamentare şi extra-parlamentare, şi am speranţa că la începutul săptămânii viitoare vom putea stabili un calendar al unor consultări periodice”, a transmis preşedintele FC.

UPDATE: Scrisoarea trimisă de Mihai Răzvan Ungureanu

Stimate Domnule Președinte,

Vă scriu pentru a vă împărtăși îngrijorarea mea față de tot ce se întâmplă acum în rândul opoziției democratice.

De la alegerile parlamentare din 2012, ne-am îndepărtat unii de alții, am construit ziduri și bariere între noi. Altfel spus, ne-am dezbinat luând-o pe drumuri separate, înţelegând probabil diferit necesitatea politică a momentului.

Fiecare dintre noi a contribuit la acest tablou al unei opoziţii slăbite. Nu cred însă că există cineva care să o fi făcut intenţionat, de rea-credinţă.

Ce rost are să vorbim pe mai multe voci când ne dorim acelaşi lucru? Toţi vrem să scăpăm de aceşti guvernanţi incompetenţi, hoţi şi mincinoşi! Am avut timp să vindecăm toate rănile din confruntările trecute. Unii dintre noi au suferit mult, dar am ieşit cu toţii întăriţi. Astazi nimic nu se mai compară cu dorinţa de a lupta cu acest rău născut din corupţia şi hoţia PSD-istă şi  lăcomia şi autoritarismul din PNL.

Risipim timp şi energie! Uităm de cei care se uită la noi cu speranţă! Dezamăgim prin aparenta noastră absenţă, prin tăcere, prin dezorganizare.

Singura noastră şansă pentru a reuşi să devenim reprezentanţii intereselor, ale convingerilor și ale așteptărilor românilor nemulțumiți este UNITATEA de acţiune.

Ce este de făcut? Cui foloseşte să intrăm într-o competiție nemiloasă între noi? Să fie într-adevăr lipsa experienţei mele politice cea care mă face să cred că poate exista încredere între cetăţeni care mărturisesc un scop comun? Să fie oare acea aroganţă de care suntem cu toţii acuzaţi cea care mă face să cred că uniţi avem o şansă ca să punem punct dictaturii USL?

Vă propun să constituim un bloc al opoziției, un nucleu de coordonare a acțiunilor noastre parlamentare și extra-parlamentare. Consider util să discutăm în privința aceasta la începutul săptămânii viitoare și să stabilim un calendar al unor consultări periodice care să dea substanță acestui Bloc al Unității Naționale (BUN). Avem nevoie de acţiuni comune care să conducă, în cel mai scurt timp cu putință, la constituirea unei singure forțe politice. Sunt convins că o consultare constantă ar demonstra că avem mult mai multe lucruri care ne unesc decât care ne dezbină.

Forţele democratice de centru-dreapta trebuie să îşi asume din nou rolul de a opri instalarea totală în România a unei puteri autoritare, lacome şi dispreţuitoare faţă de cetăţeni.

Doar împreună vom fi mai puternici! Doar împreună putem face istorie! Doar împreună putem croi un destin european şi prosper României!

Cu stimă şi speranţă,

Mihai – Răzvan Ungureanu

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare