MRU, la Arad: „Economia României devine din ce în ce mai socialistă“

Publicat de actualitati-arad in 15 Feb, 2013 | 2 Commentarii

mruSenatorul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, la Arad că România se îndreaptă către „o catastrofă economică“ în ceea ce priveşte actualul buget, iar economia devine din ce în ce „mai socialistă“.

„Economia României devine din ce în ce mai socialistă. Avem un buget în care ponderea cheltuielilor curente reprezintă 92 de procente din ponderea cheltuielilor generale. Altfel spus, un buget care este net mai socialist decât cel pe care l-a avut România în 1993, când ponderea cheltuielilor curente însemna 85 de procente“, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, care este și președintele Forței Civice.

Ungureanu  a mai spus că actuala politică bugetară „însemană un socialism mai dur decât tot ceea ce a putut să gândească Ceauşescu înainte de 1989“.

Totodată, Ungureanu a mai afirmat că „iniţiativa privată nu mai capătă oxigen“, iar „investiţiile sunt coborâte sub limita eficacităţii lor“.

„Şansa ca economia să crească pe seama iniţiativei private este anulată (…) Între 2004 şi 2013, sfera privată a pierdut 400.000 de locuri de muncă, iar sfera bugetară a crescut cu 600.000“, a susținut Ungureanu.

Tot vineri, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că un candidat al dreptei la Preşedinţie ar trebui să aibă susţinerea tuturor formaţiunilor de centru-dreapta.

Întrebat dacă ar candida în cazul în care PDL va avea propriul prezidenţiabil, cum afirma şeful statului, Ungureanu a răspuns: „Întrebaţi-mă atunci“.

Senatorul de Arad a mai spus că, din punctul său de vedere, nu este momentul dezbaterilor privind viitorul candidat al dreptei pentru Preşedinţia României.

„Dezbaterea asupra candidatului nu ar trebui să fie înaintea dezbaterii asupra calităţii statului de drept în România. După raportul Comisiei Europene pe MCV, cred că aceasta este problema esenţială“, a spus Ungureanu.

„Nu un nume contează, ci bagajul de argumente cu care un candidat ar urma să vină. Cred că un candidat la Preşedinţie ar trebui să întrunească susţinerea tuturor formaţiunilor politice de centru-dreapta“, a mai afirmat Ungureanu.

Întrebat dacă îl vede preşedinte al României pe Emil Boc, după ce Elena Udrea a spus că primarul oraşului Cluj-Napoca este prezidenţiabil, Ungureanu a declarat: „Nu am să comentez declaraţii ale unor candidaţi la funcţia de preşedinte de partid (Udrea – n.r.). Vă pot însă spune că într-o ţară de 19, 20 de milioane de potenţiali preşedinţi, potenţiali critici literari, potenţiali jurnalişti, orice este posibil. Tot ce îmi doresc însă e ca discuţii asupra candidatului la Preşedinţie să nu fie un concurs de frumuseţe. Nu cred că problema se pune în funcţie de persoană, ci în funcţie de proiecte“.
Ungureanu a mai declarat că nu îl vede pe Crin Antonescu preşedinte al ţării.

„L-am văzut ca preşedinte interimar şi m-am lămurit. Învăţa şi el cât putea la locul de muncă, fără minime cunoştinţe referitoare la atribuţiile constituţionale ale preşedintelui. Era la toate adunările electorale ale USL“, a conchis şeful Forţei Civice.

Ungureanu şi-a mai exprimat speranţa că viitorul preşedinte al PDL va colabora pentru unitatea dreptei. „Indiferent cineva va câştiga preşedinţia PDL, să înţeleagă că unitatea dreptei e esenţială“, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

CITITI SI: MRU și-a deschis cabinet senatorial la Arad

Share Button

comentarii

2 comments

  1. marlene says:

    Pleaca de aici tradator de partid. L-ai lins in dos pe dictator si vii sa ne dai lectii. Rusine, om fara caracter!

  2. mirabela says:

    Pe vremea Guvernului Tariceanu, economia nu era “socialista”. Din pacate, in loc sa il sustii pe cel care te-a promovat, te-ai grabit sa te “vinzi” marinarului. Ai primit in schimb functii care ti-au permis sa te imbuibi pe banii romanilor amarati. Rusine! Lasa-ne cu pildele tale! Ori crezi ca am uitat deja cum ai ajuns senator de Arad sau cum dadeai bir cu fugitii din fata protestatarilor, in campania electorala?

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare