MRU: „Falcă trebuie să își asume un mandat ministerial“

Publicat de actualitati-arad in 12 Dec, 2014 | Parerea ta

mru falcaSenatorul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, vineri, că își dorește ca primarul Aradului, Gheorghe Falcă, să își asume un mandat ministerial într-un viitor guvern PNL, lăsând deschisă „lupta pentru succesiune“ la Primăria din Arad.

Ungureanu a fost prezent, vineri, la Arad unde a susținut o conferință de presă, alături de primarul Gheorghe Falcă.

În timpul întâlnirii cu presa, senatorul a afirmat că „este necesar ca PNL să se întărească la nivel central, pentru pregătirea unui guvern“, iar Falcă „ar trebui să plece de la Primăria Arad, pentru a face parte dintr-un viitor guvern PNL“.

„Nu mai vreau să-l văd pe Gheorghe Falcă la Arad, ci la Bucureşti. La Arad şi-a făcut treaba. Vreau să văd lupta deschisă pentru succesiune la Primăria Arad, iar pe domnul primar Falcă vreau să îl văd asumându-şi un mandat ministerial“, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, care este senator de Arad.

Gheorghe Falcă, primar al Aradului din 2004, nu a comentat afirmaţiile făcute de senatorul Ungureanu.

Tot în cadrul conferinței de presă, Mihai Răzvan Ungureanu a mai afirmat că, în opinia sa, nu este momentul potrivit pentru ca PNL să preia guvernarea.

„Înaintea preluării guvernării este necesară întărirea partidului. La nivelul Bucureştiului, decizia este aceea de întărire a partidului, cu respectarea întocmai a Statutului şi prin punerea în aplicare a Codului Etic. Nu aş vrea ca peste un an să constatăm că PSD a făcut mai mulţi paşi decât noi spre reformă“, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a precizat că această etapă de întărire a PNL este necesară, ca o etapă premergătoare intrării la guvernare.

„Nu dorim să intrăm la guvernare prin construirea unei majorităţi parlamentare care mai târziu să se dovedească a fi o acţiune greşită. Dorim să intrăm la guvernare «pe uşa din faţă», eventual chiar în urma unor alegeri parlamentare anticipate. Pentru aceasta, însă, vom avea nevoie de resursă umană bine pregătită din toate punctele de vedere, dar mai ales în ceea ce înseamnă administraţie. Aradul este un caz fericit, unde organizaţia PNL este puternică, având resursă umană bine pregătită. Sunt însă judeţe în ţară unde organizaţiile PNL nu sunt la fel de puternice, iar aceste organizaţii trebuie întărite“, a mai declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare