MRU: Autostrada Nădlac-Arad nu va fi gata anul acesta

Publicat de actualitati-arad in 22 Aug, 2013 | Parerea ta

autosSenatorul Mihai Răzvan Ungureanu a spus, joi, că tronsonul de autostradă Nădlac-Arad nu va fi finalizat în acest an, iar de şapte-opt luni nu a fost luată nicio măsură pentru a se continua lucrările.

„Mi se pare incredibilă atitudinea ministrului Şova (Ministerul Marilor Proiecte – n.r.). Cu un tupeu nemăsurat încearcă să spună că are intenţii bune, dar care nu pot fi aplicate pe seama moştenirii. M-am uitat în dosarul acestei autostrăzi, iar fără să fii specialist îţi sare în ochi faptul că de la sfârşitul anului trecut încoace nu a mai existat nicio soluţie pentru continuarea construcţiilor, deşi întreg şantierul e grevat de datorii enorme către furnizori şi s-au pierdut sute de locuri de muncă. Tronsul de autostradă Nădlac-Arad nu va fi gata anul acesta“, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, în cadrul unei conferințe de presă organizate, joi, la sediul Forței Civice din Arad.

Ungureanu a mai spus că „nu se poate spune că nu există bani, finanţarea fiind asigurată 85 la sută din fonduri de coeziune, bani europeni“.

Ungureanu a spus că, în opinia sa, procesul de reorganizare a CNADNR va bloca şantierul până în 2014.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a depus la DNA, marţi, o plângere penală pentru neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, ca urmare a lipsei exemplarului original al contractului cu Bechtel pentru autostrada Braşov-Borş.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare