Motociclistul Robert Mureșan vrea să devină campion național

Publicat de actualitati-arad in 08 Aug, 2013 | Parerea ta

robert-muresanMotociclistul arădean Robert Mureșan intenționează să revină, din 2014, în MotoGp, la clasa Moto2, dar până atunci vrea să câștige Campionatul Național.

Prin intermediul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Arad, tânărul motociclist a participat la două etape din Campionatul Național de viteză pe circuit, desfășurate pe circuitul Pannoniaring din Ungaria, în zilele de 3 și 4 august.

Robert Mureșan (VIK Power Arad) s-a impus în ambele concursuri de la clasa Superbike 1.000 cmc

În urma acestor victorii, motociclistul arădean a ajuns pe poziția a doua în clasament, după Cătălin Cazacu (Taifun Racing Timisoara), diferența între cei doi fiind de 6 puncte, urmând să mai fie disputate două runde.

„După o pauză de 3 ani și doar câteva zile de antrenament am reușit aceste clasări. Eu cred că am şanse mari să devin campion naţional “, a spus, joi, Robert Mureșan, într-o conferință de presă organizată la CJ Arad.

Mureșan a concurat pe un BMW RR 1000 și a obținut cei mai buni timpi reușiți vreodată de un sportiv român pe acest circuit.

Cele două curse au contat atât pentru Campionatul Internațional, cât și pentru Campionatul Național Individual Românesc. Cel mai bun timp obținut de arădean a fost 1:56.614, în turul 2 al cursei.

Sportivul arădean a mai anunțat, joi, că a primit oferta de a participa, în luna septembrie, la Campionatul Mondial din Germania.

„Suntem în negocieri pentru participarea, în data de 4 septembrie, la Campionatul Mondial din Germania. Şi acolo urmărim o clasare în primii 15 piloţi”, a mai spus Robert Mureşan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a anunțat că, din acest an, în bugetul instituției au fost alocate sume pentru susţinerea sportului de performanţă.

„Apreciez performanţele lui Robert Mureşan, îl felicit şi îi doresc succes pe mai departe. Şi în bugetul pentru anul viitor vom aloca bani pentru sportivii care practică sporturile de performanţă”, a spus Nicolae Ioţcu.

Robert Mureșan a participat în MotoGP timp de două sezoane, în 2007 și 2008, la clasa 125, fiind primul român care a ajuns la acest nivel.

Motociclistul arădean a fost primul pilot român care a obținut puncte la nivel mondial, cu un loc 15 în mondialul de Supersport din 2009.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati, Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare