Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Moţiunea de cenzură a trecut. Guvernul Grindeanu, demis

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 241 voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”, astfel că Guvernul Grindeanu este demis.

Anunţul a fost făcut de deputatul Mircea Drăghici, la ieşirea din sala în care au fost numărate voturile.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, erau necesare 233 de voturi favorabile.

Parlamentarii au votat miercuri la moţiunea de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu, fiind îndeplinit cvorumul minim pentru ca procedura să fie validă. Au absentat sau nu au votat 12 parlamentari PSD şi doi de la minorităţi.

Doar parlamentarii PSD, ALDE şi cei ai minorităţilor naţionale şi-au exprimat votul la moţiunea de cenzură. PNL şi USR au stat în plen, dar nu au votat, în vreme ce senatorii şi deputaţii UDMR şi PMP nu au fost nici măcar prezenţi.

Parlamentarii social-democraţi au fost obligaţi să voteze cu bilele la vedere pentru ca Liviu Dragnea să ştie cine a votat pentru şi cine împotriva moţiunii. Mai mulţi pesedişti, printre care Claudiu Manda, Liviu Brăiloiu şi Adrian Ţuţuianu, au supravegheat cu atenţie urnele pentru a vedea cine şi cum votează.

De asemenea, în faţa sălii de plen au stat în picioare, pe durata votului, numeroşi parlamentari PSD şi ALDE, în frunte cu Dragnea şi Tăriceanu.

UPDATE

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului său a fost votată, că speră ca acest vot să nu fie o mare greşeală, că va rămâne în PSD, care nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi care nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să dea jos propriul Guvern, pentru că aşa vrea un singur om.

El a mai afirmat că speră ca în şase luni să nu ajungem într-o situaţie similară, pentru că România nu merită.

Victor Ponta a spus că este dezamăgit de faptul că şi-a văzut colegii social-democraţi bucurându-se că ”moţiunea împotriva PSD a trecut”, PSD a pierdut şi a precizat că va sta lângă premierul Sorin Grindeanu până la finalul interimatului.

Liderul liberal Ludovic Orban anunţă că va consulta filialele în perspectiva discuţiilor de la Cotroceni, Teodor Meleşcanu consideră moţiunea o biă neagră a mandatului său, dar nu şi a carierei, iar Dacian Cioloş consideră situaţia o premieră europeană, în timp ce Traian Băsescu constată că PSD-ALDE au pierdut majoritatea în Parlament şi prin urmare ar trebui să piardă şi guvernarea.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.