Monica Macovei va candida pentru şefia PDL cu moţiunea intitulată „Reformiştii”

Publicat de actualitati-arad in 24 Feb, 2013 | Parerea ta

monica-macoveiEurodeputatul Monica Macovei a anunţat că va candida pentru şefia PDL și a declarat că, din punctul ei de vedere şi a celor care o susţin, partidul nu poate fi condus de oameni care nu sunt o speranţă pentru viitor, de oameni care nu sunt credibili, ci de cei care vor să îl reformeze.

„Candidez şi candidăm pentru că PDL trebuie reformat, vrem o conducere credibilă în faţa electoratului nostru, din care o parte ne-a abandonat şi ne adresăm clasei de mijloc, României vrednice. Vrem să aplicăm valorile în viaţa de zi cu zi şi în politică, vrem ca valorile şi principiile să nu mai fie doar lozinci, ci vrem să fie aplicate zi de zi în viaţa politică a partidului şi a României. Credem în dreptate, în lege, în adevăr, în responsabilitate, dar şi în solidaritate cu cei aflaţi în nevoie. Vrem să fim credibili, nu să rostim doar lozinci şi credibilitatea se referă la conducerea partidului, la oamenii politici şi la întreaga clasă politică din România. Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică. Vrem în partidul nostru standarde etice care să se aplice permanent şi nu numai înainte de alegeri. Vrem ca politica de cariere în partid să fie bazată numai şi numai pe merit: profesionalism şi moralitate. Vrem ca promovarea în funcţii de partid sau în funcţii de conducere să se realizeze numai pe merite, banii şi alte criterii nu au ce căuta în desemnarea unei persoane într-o funcţie în partid sau public“, a spus Monica Macovei.

Aceasta a mai afirmat că „PDL trebuie să meargă înainte şi nu să stagneze sau să meară înapoi, şi când spun înainte mă refer pe partea dreaptă, singura care are aceste valori, a legii, dreptăţii şi solidarităţii“.

PDL nu are voie să se livreze stângii, stânga în mod caracteristic cheltuie banii ţării şi nu umple niciodată visteria, de câte ori pleacă de la putere o lasă goală”, a declarat eurodeputata.

„PDL nu poate fi condus de oameni care nu sunt o speranţă pentru viitor, de oameni care nu sunt credibili, de oameni care nu au viziunea şi capacitatea şi credibilitatea să atragă electorat. (…) Nu suntem în logica unei confruntări între persoane la aceste moţiuni, vrem să ne confruntăm pe programe, pe idei, pe viziune, pe credibilitate“, a adăugat eurodeputatul.

Monica Macovei şi susţinătorii ei vor să facă “o opoziţie credibilă şi puternică şi nu una tovărăşească”.

De asemenea, reformiştii vor ca în jurul lor să reconstruiască dreapta politică. „Vrem să reunim în jurul nostru dreapta puternică care să poată să facă opoziţie reală la stânga“, a subliniat Macovei.

„Invit toţi colegii, de la simpli membri de partid, până la cei aleşi, până la cei având funcţii de conducere în filiale să ni se alăture acestei moţiuni şi să vină cu noi“, a conchis Monica Macovei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare