Monica Macovei și-a prezentat moțiunea la Arad și promite reformarea PDL

Publicat de actualitati-arad in 11 Mar, 2013 | Parerea ta

macoveiCandidatul la şefia PDL Monica Macovei a declarat, luni seară, la Arad, că dacă va câştiga alegerile interne va reforma partidul astfel încât să elimine “ruptura” dintre baza partidului şi conducere, să acorde independenţă filialelor, iar oamenii să fie promovaţi pe merit.

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a prezentat, la Arad, moţiunea “Reformiştii”, într-o sală a Consiliului Judeţean, fiind însoţită de liderul judeţean al PDL, Gheorghe Seculici, şi de Adrian Papahagi.

În sală au fost prezente peste o sută de persoane, Seculici afirmând că estimează că au participat 70 la sută dintre cei 175 de delegaţi arădeni la Convenţia Naţională a PDL.
De la prezentarea moţiunii lui Macovei a lipsit Gheorghe Falcă, primar al municipiului Arad, care este plecat din ţară.

În faţa delegaţilor, Monica Macovei a reluat criticile la adresa actualei conduceri a PDL, despre care spune că nu face suficientă opoziţie faţă de USL.

“Astăzi nu există opoziţie din partea conducerii PDL. Avem o opoziţie exclusiv tovărăşească, cu declaraţii de dragoste către PNL. Vreau o opoziţie reală, agresivă în sensul bun, indicând tot ce face rău, abuziv şi împotriva intereselor României USL”, a spus Macovei.

Ea a afirmat că a luat decizia de a candida încă din luna decembrie, după alegerile generale, după ce a văzut că “la un scor de 16 la sută preşedintele partidului nu şi-a dat demisia”.

“E un gest care nu arată responsabilitate, onoare, care nu-ţi dă încredere că această conducere ne duce pe un drum mai bun”, a spus Macovei.

Candidatul la şefia PDL a promis că, dacă va câştiga, va reforma partidul pentru ca filialele să aibă independenţă în decizii.

“De ani de zile s-a creat o ruptură între baza partidului şi conducere. Eu aş vrea să-i consult periodic pe membrii simpli, să-i întreb dacă fac bine unele lucruri. Vreau independenţă pentru filiale. Ele sunt ca o familie, trebuie să fie lăsate să-şi ia deciziile, să-şi stabilească şefii. Să nu se intervină de la BPN sau din conducerea partidului”, a spus Macovei.

Ea a promis că oamenii vor fi promovaţi în partid şi în funcţiile publice “pe bază de merit”.
“Clientelismul politic este unul dintre motivele pentru care electoratul ne-a trimis în opoziţie”, a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a reluat ideea că partidul trebuie să-şi stabilească “imediat” după alegerile interne un candidat la Preşedinţia României, afirmând că ar porni în acest demers de la consultarea membrilor PDL.

La rândul său, Adrian Papahagi a felicitat “cea mai performantă filială PDL din ţară”, cea a judeţului Arad, şi a spus că, “dacă va câştiga actualul preşedinte al PDL (Vasile Blaga – n.r.), mulţi aflaţi de partea cealaltă se gândesc că vor fi exluşi, schimbaţi sau persecutaţi”.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare