Moneasa și Căsoaia, în programul de susținere a sporturilor de iarnă

Publicat de actualitati-arad in 31 Jan, 2017 | Parerea ta

Conducerea Consiliului Județean Arad a transmis o solicitare  ministrului Turismului în vederea includerii stațiunii Moneasa și a localității Căsoaia în programul de susținere a sporturilor de iarnă.

Conform conducerii CJ Arad, ministrului Turismului i-a fost solicitată includerii stațiunii Moneasa și a localității Căsoaia în Legea 526/2003 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare a Turismului „Schi în România”, care va fi actualizat în anul 2017.

O solicitare similară a fost transmisă și parlamentarilor arădeni.

„Am primit în cursul zilei de marți o adresă de la Ministerul Turismului, în care ni se solicită să punem la dispoziție date cu privire la proiectele turistice ale județului Arad. Am analizat cadrul legislativ invocat de Minister și am ajuns la concluzia că județul Arad nu are nicio locație încadrată în Anexa legii 526/2003, iar asta poate determina excluderea de la finanțare a proiectelor județului nostru”, a afirmat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean a cerut ministrului și parlamentarilor de Arad să susțină includerea în lege a celor două localități din zona montană a Aradului, pentru a da o șansă în dezvoltarea acestora din resurse naționale.

„În cursul zilei de astăzi, Consiliul Județean a transmis oficial Ministerului Turismului solicitarea de a include cele două localități în Legea 526, cu prilejul actualizării care se va realiza anul acesta, dar este necesară și susținerea acestui demers de către parlamentarii arădeni“, a anunțat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare