Modernizarea stadionului „Francisc Neumann“ începe peste trei luni

Publicat de actualitati-arad in 01 Mar, 2013 | Parerea ta

stadion1-300x225VIDEO Lucrările de modernizare a stadionului „Francisc Neumann“ din Arad vor începe la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie şi vor dura circa trei ani, iar în cadrul acestui proiect va fi extinsă și capacitatea tribunelor.

„Ne aflăm în etapa de procedură finală în ceea ce priveşte desemnarea constructorului, care se va ocupa de modernizarea stadionului UTA. Conform legislaţiei, caietul de sarcini, lista de cantităţi şi devizele trebuie să stea publicate 52 de zile în sistemul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice, timp în care cei care doresc să cumpere caietul de sarcini pot să ceară lămuriri. Această procedură se va încheia în 11 aprilie. Apoi, se vor depune ofertele pentru proiectul tehnic, care ne va da şi valoarea financiară. Ulterior, în 20 de zile, ofertele vor fi analizate şi se va desemna constructorul”, a spus, vineri, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Conform primarului, dacă nu vor exista contestaţii, la sfârşitul lunii mai sau la începutul lunii iunie se va da ordinul de începere a lucrărilor.

„Se va lucra pe module, pentru ca pe stadion să se poată desfăşura activitate sportivă. Etapele urmează să fie stabilite de constructor. Noi am stabilit plata eşalonată a investiţiei, în trei ani. Sperăm ca în 2016 să avem un stadion nou”, a mai afirmat Falcă.

Conform anunţului publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a contractului este de 32.065.322 lei, fără TVA.

Stadionul va avea 17.500 de locuri acoperite, o parcare, un hotel pentru sportivi și un muzeu. Soluţia propusă de arhitecţi este realizarea unei structuri independente care va acoperi cele patru pachete de gradene, care vor delimita funcţional cele patru zone majore ale stadionului: tribuna oficială, tribuna II, peluza nord şi peluza sud.

Vor exista 13 puncte de acces pentru public, pentru accesul principal al echipelor şi membrilor cluburilor şi două accese închise pentru oficialităţi şi presă. Sub peluza sud, va funcţiona un hotel de dimensiuni reduse, cu 23 de camere, destinate cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a personalului auxiliar.

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA.

Meciurile echipei UTA Arad pe teren propriu nu vor fi afectate de lucrările la stadion.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare