Misiuni de ordine publică ale jandarmilor arădeni

Publicat de actualitati-arad in 19 Dec, 2016 | Parerea ta

comunicat-presaEfective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, în acest sfârșit de săptămână, în misiuni care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

În perioada 16 – 18 decembrie a.c. pe timpul misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și fapte de comerț ilicit. Pentru aceste contravenții au fost aplicate 19 sancțiuni în valoare totală de 5000 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 750 lei.

Pe timpul unei acțiuni desfășurate în zona Pieței Fortuna din municipiul Arad, un echipaj de jandarmi a depistat o femeie în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, care oferea spre comercializare, pachete cu țigări.

Asupra acesteia au fost găsite 96 pachete cu țigări, de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. În acest caz au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României.

 O altă persoană a fost depistată într-o altă piață din municipiul Arad în timp ce oferea spre comercializare 50 articole pirotehnice interzise deținerii și folosirii neautorizate. Jandarmii i-au stabilit identitatea, aceasta fiind un bărbat în vârstă de 54 de ani, domiciliat în municipiul Arad.

Având în vedere că orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracțiune, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
bioportal.ro%20
reduceriturism.ro

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare