Ziarul electronic al arădenilor

Minor cu identitate falsă, reținut la frontieră

vama nadlac11Un băiat în vârstă de 16 ani a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac în timp ce încerca să iasă ilegal din țară, folosindu-se de documentele altei persoane, el dorind să ajungă în Suedia la niște prieteni.

Conform autorităților de frontieră, minorul nu deținea documente legale pentru a ieși din România.

Adolescentul a fost depistat într-un microbuz care circula pe ruta România – Suedia și s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile române.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este cea din documentul prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări“, se menționează într-o informare a autorităților de frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că adolescentul este în vârstă de 16 ani și este domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

Minorul a declarat că dorea să ajungă în Suedia, la nişte prieteni, şi nu avea acordul părinţilor.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză  efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun“, se mai arată în informarea autorităților de frontieră.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *