Ministrul Educației a refuzat să se întâlnească cu primarul Falcă

Publicat de actualitati-arad in 24 May, 2014 | 1 Commentariu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că ministrul Educației a refuzat o întâlnire cu el și îl acuză pe Remus Pricopie că nu îl preocupă problemele cu care se confruntă învățământul.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a fost prezent, sâmbătă, la Arad, unde a vizitat cele două universități. Primarul Aradului a dorit să se întâlnească cu ministrul Educației, însă acesta a refuzat o discuție cu Gheorghe Falcă.

„Am solicitat o întrevedere cu domnul ministru, profitând de prezenţa dumnealui la Arad, dar am fost refuzat fără nici un argument. Am dorit să discut aspecte importante pentru învăţământul arădean, dar domnul ministru se pare că a venit cu altă misiune la Arad, nu să se preocupe de problemele cu care se confruntă învăţământul”, a declarat Gheorghe Falcă.

Printre subiectele pe care primarul Aradului susține că a dorit să le abordeze se numără investiţiile blocate din sistemul de învăţământ, problema angajărilor personalului auxiliar, cât şi pericolul ca salariile cadrelor didactice să nu poată fi plătite, din cauza faptului că Guvernul nu a alocat primăriilor banii necesari.

„Sunt probleme reale, de care domnul ministru nu s-a arătat interesat. Avem cel puţin şapte investiţii blocate în sistemul educaţional arădean, spre exemplu la Colegiul Aurel Vlaicu, la Colegiul Economic sau la Liceul CFR. De asemenea, sunt şcoli şi licee unde activitatea este perturbată din cauza faptului că nu se pot face angajări, cum ar fi la «Csiki Gergely» sau Colegiul «Vasile Goldiş», iar plata salariilor cadrelor didactice nu a fost asigurată până la sfârşitul anului, conform legii. Aceste aspecte şi atitudinea domnului ministru şi a colegilor săi din Arad arată dispreţul pe care îl afişează reprezentanţii guvernării faţă de arădeni”, a mai afirmat Gheorghe Falcă.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a vizitat, sâmbătă, cele două universități din Arad și s-a întâlnit cu profesorii din mediul universitar şi cu directorii de şcoli din mediul preuniversitar.

CITITI SI:

Marin Lupaş (PSD Arad): Gheorghe Falcă a devenit un personaj nefrecventabil!

Ministrul Educației a vizitat universitățile din Arad

Share Button

comentarii

1 comment

  1. aradean batrin says:

    Acest ministru nu mira pe nimeni in prostia sa benigna.El este cel care a r fi afirmat ca nu mai este cazul ca ,la scoala,copiii sa mai scrie cu creionul.El cu ce a invatat oare sa scrie?Si,chiar sa nu stie care sunt rezultatele cercetarilor celor mai recente,care demonstreaza legatura intrinseca intre scrisul cu mina – creion,stilou,creta ce o fi – si dezvoltarea functiilor creierului ,chiar si prevenirea imbolnavirii cu Altzheimer?!De fapt,de ce m-as mira la cita aroganta gaunoasa radiaza feciorul asta?!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare