Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Culturii, despre Arad: „Este un oraș cosmopolit“

corina suteuMinistrul Culturii, Corina Șuteu, consideră că Aradul a evoluat, în ultimii ani, din punct de vedere al culturii, fiind unul dintre cele mai cosmopolite orașe pe care le cunoaște.

Corina Șuteu a fost prezentă, luni, la Arad, unde a semnat un protocol în vederea participării municipiului Arad la programul „Oraşe Europene“.

Cu această ocazie, ministrul Culturii a afirmat că „Aradul a evoluat, în ultimii ani din punct de vedere al strategiei culturale, cu totul şi cu totul remarcabil“.

„În momentul în care am ajuns în Arad, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost calitatea europeană a oraşului. Mi s-a părut că există aici, că vibrează aici, un potenţial extraordinar. Părerea mea este că Aradul a evoluat în ultimii ani din punct de vedere al strategiei culturale cu totul şi cu totul remarcabil. (…) O frază a anilor ‘90 este:  «Gândeşte global, acţionează local». Eu personal cred foarte mult în asta, cred că cu cât mai mult ne definim identitatea locală cu atât mai puternici vom fi în a ne difuza valorile culturale. Cred că Aradul, din acest punct de vedere, este pe cale să-şi definească o identitate extrem de diversă, este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe pe care le cunosc din România, cu o arhitectură magnifică, un oraş de graniţă, care conectează diverse lumi“, a spus Corina Șuteu, ministrul Culturii.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.