Ministrul Bănicioiu: „Despre proiectele pentru Arad, altădată“

Publicat de actualitati-arad in 23 Mar, 2013 | 1 Commentariu

IMG_4512Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului, a fost prezent, sâmbătă, la Arad, unde a vorbit despre proiectele ministerului pe care îl conduce, însă nu a răspuns întrebărilor privitoare la proiectele pentru acest județ.

Într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Arad, Nicolae Bănicioiu a fost întrebat de ziariști ce proiecte derulează sau le are în vedere ministerul pentru acest județ.

Ministrul a spus că situația economică a României este „destul de șubredă“, iar despre investițiile din Arad va vorbi când acestea vor fi puse în aplicare.

„Faptul că eu am venit aici se datorează solicitărilor venite din partea deputaților de Arad. Cred că a fost binevenită și întâlnirea cu primarii din județ, care, evident, aceași problemă au pus-o, cea a investițiilor pe care ministerul meu le poate face în diverse baze sportive. Nu am discutat doar despre investițiile pe care ministerul pe care îl conduc le poate face, ci am discutat, în general, de investițiile pe care le poate face Guvernul în zona dumneavoastră. Eu sunt genul de om care nu promite multe. Prefer să ne mai întâlnim când lucrurile au demarat sau când vă pot spune eu ce am putut să fac. Deocamdată, am luat act de solicitările primarilor și sper să fim destul de eficienți“, a răspuns Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a afirmat că România traversează printr-o perioadă economică grea, iar banii trebuie „drămuiți“.

„Nu trebuie să uitați de situația economică destul de șubredă pe care o traversăm, de datoriile pe care ni le-au lăsat colegii domnului Falcă, și pe care, în următorii ani, trebuie să le plătim, evident, din bugetul României. Evident, trebuie să drămuim cât mai bine banii pe care îi avem în 2013“, a mai spus Bănicioiu.

Ministrul a mai vorbit la Arad și despre orele de sport din școli, dar și despre sportul de masă, gen Daciada.

„Ne propunem reînființarea competițiilor naționale de profil, pentru că nu toate lucrurile din trecut au fost rele. Deocamdată mai aveam între 10 și 12 la sută copii care vor să mai facă sport. Deci, e dramatic“, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului.

Nicolae Bănicioiu a mai spus că foarte multe probleme de sănătate sunt semnalate la generaţia tânără.

„Afecţiunile cardio-vasculare, obezitatea şi tot felul de efecte ale sedentarismului şi ale faptului că tinerii nu mai sunt obişnuiţi nici cu mişcarea, nici cu alimentaţia sănătoasă, se reflectă în societatea românească la cele mai mici vârste. De aceea, am propus reintroducerea a 4 ore de sport în programa şcolară. Din toamnă sper să fie. Din cele 4 ore, probabil, două vor fi pentru competiţiile şcolare“, a completat ministrul.

Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit sâmbătă cu primarii PSD din județul Arad. Tot sâmbătă, ministrul a vizitat câteva baze sportive din Arad.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Gim says:

    A venit degeaba. Nu stie nimic. Dupa 6 luni de cand ii ministru vorbeste de ce ar vrea sa faca.

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare