Ziarul electronic al arădenilor

Mini-satul european, de ziua Europei, la Arad

Anul acesta Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad organizează prin Proiectul Europe Direct Arad o serie de evenimente cu ocazia Zilei Europei 2017.

Astfel că începând din data de 4 mai 2017 se organizează la Centrul Curcubeu o serie de workshop-uri cu copiii din mai multe școli arădene pentru realizarea unei machete reprezentând Satul european în miniatură.

Macheta va cuprinde statele europene în miniatură, cu simbolurile, obiceiurile, arhitectura, portul tradițional și gastronomia specifică. La această machetă se vor folosi materiale reciclabile.

Toți participanții la aceste evenimente sunt informați cu privire la însemnătatea zilei de 9 mai, precum și despre prioritățile de comunicare ale Comisiei Europene, dintre care Prioritatea 7 – un spațiu de justiție și de drepturi fundamentale bazat pe încredere reciprocă, Prioritatea 8 – către o nouă politică privind migrația şi prioritatea Reprezentanței Comisiei Europene în România – Presedintia Romaniei la Consiliul UE (2019).

Anul acesta am decis să facem o serie de evenimente de tip workshop, iar tânăra generație are ocazia de a se implica direct în confecționarea machetei Mini-satul european.

În perioada 4-8 mai 2017 se organizează workshopuri, proiecție de filmulețe, concursuri și jocuri, iar în ziua de 9 mai 2017 se va desfășura la Complexul Curcubeu un program artistic cu intonarea imnului Europei de către corul de copii al centrului, vor avea loc jocuri, concursuri, pictură pe față și prezentarea publică a machetei cu țările Uniunii Europene.

Festivitatea va continua cu o paradă a copiilor prin centrul orașului, cu șepcuțe și stegulețe europene. Macheta va fi dusă la Centrul Europe Direct Arad pentru a fi expusă publicului larg, iar apoi copiii se vor deplasa în parc pentru a face un concurs de desene pe asfalt.

Europa este casa noastră, Europa este viitorul, iar noi îi spunem La Muuulți Ani!!!!!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Europe Direct Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.