Mihăiță Calimente nu a fost ales vicepreședinte PNL

Publicat de actualitati-arad in 29 Jun, 2014 | Parerea ta

calimenteArădeanul Mihăiță Calimente nu se află printre cei 31 de vicepreședinți ai PNL care au fost aleși la Congresul partidului, existând însă acuzații că liberalii au votat vicepreşedinţii cu „lista cooperativei“ în mână

Congresul PNL a ales, sâmbătă noaptea, noua conducere a partidului, după votarea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al PNL, fiind aleşi cei 31 de vicepreşedinţii partidului, primii dintre aceştia fiind Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu şi Alina Gorghiu.

De asemenea, au fost aleşi vicepreşedinţi ai PNL: Cristian Buşoi, Cristian Adomniţei, Marius Nicoară, Victor Paul Dobre, Florin Alexe, Răducu Filipescu, Cornel Popa, Nicolae Robu, Rareş Mănescu, Ciprian Dobre, Cristian Buican, Eduard Hellvig, Mircea Moloţ, Sorin Frunzăverde, Nini Săpunaru, Lucia Varga, Vasile Varga, Stelian Dolha, Mircea Roşca, Aristotel Căncescu, Marcel Vela, Vasile Mustăţea, Virgil Popescu, Florin Ţurcanu, Mihai Voicu şi Gigel Ştirbu.

Vicepreşedinţii PNL sunt membrii Biroului Politic Naţional, care urmează să se întrunească pentru a stabili atribuţiile executive în cazul a 15 dintre cei 31 de vicepreşedinţi.

Printre cei care au candidat pentru un post de vicepreședinte s-a aflat și deputatul arădean Mihăiță Calimente. Însă, în urma scrutinului, Calimente nu a obținut un mandate de vicepreședinte PNL.

Liste cu candidaţii la posturile de vicepreşedinte, care ar fi trebuit votaţi, au circulat în sala în care a avut loc, sâmbătă, Congresul PNL. Mai mulţi delegaţi au fost surprinşi cu lista în care li se indica pe cine trebuie să voteze.

HotNews.ro a surprins câteva imagini cu listele de vicepreședinți PNL “de votat”, înainte să fie mototolite sau împăturite de posesori.

Şi senatorul Lucian Iliescu a fost “descoperit” de reporterul Gândul  în timp ce dicta unui coleg cum să voteze pentru lista de vicepreşedinţi, el având în faţă o “listuţă a cooperativei” prin care erau stabiliţi dinainte cei care trebuiau votaţi.

Graţiela Gavrilescu, deputat PNL, care a anunţat că va părăsi acest partid, a acuzat că “bileţelele au circulat”.

„Se ştia deja că Iohannis va fi preşedintele partidului, se ştia cine vor fi vicepreşedinţii, bileţelele au circulat, s-a votat după cum era aranjat şi nu după conştiinţa multora dintre delegaţi. Cooperativa a funcţionat”, a afirmat Graţiela Gavrilescu.

liste_vice_congres_89774100

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare