Ziarul electronic al arădenilor

Mihai Fifor: Conducerea CJA nu are soluţii pentru rezolvarea problemelor medico-sanitare din Arad

Mihai Fifor conferinta martieSenatorul Mihai Fifor consideră că secţia TBC care funcţionează actualmente pe strada Mihai Eminescu ar trebui mutată în clădirea nouă din Grădişte, care a fost construită tocmai în acest scop.

„Constat cu regret că preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţolea nu are soluţii pentru rezolvarea problemelor medico-sanitare din Arad, care sunt de competenţa sa prin natura funcţiei.

Am fost şi sunt partizanul mutării secţiei TBC în clădirea din Grădişte, special construită, dimensionată corespunzător şi având din start această destinaţie, strategic vorbind.

Cred că am lămurit definitiv chestiunea, în urma conferinţei de presă de ieri, în care am accentuat ideea că atât eu cât şi deputatul Dorel Căprar ne-am fundamentat această convingere după ce am ascultat toate argumentele specialiştilor din muncipiu şi judeţ.

Am făcut-o alături de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu la masa rotundă de la Prefectura Arad pe care am organizat-o împreună cu colegul meu.

Mai mult decât atât, vorbesc în cunosţinţă de cauză deoarece am vizitat ambele spaţii, atât cel în care funcţionează actualmente secţia TBC cât şi locaţia nouă unde s-au făcut nişte investiţii în mod focusat, care ar fi păcat să se dilueze datorită unor raţionamente eronate ale conducerii CJA. Atenţie la banul public! Am mai spus-o şi o voi repeta de oricâte ori va fi nevoie.

Nu suntem un județ sărac, este însă necesar să prioritizăm investițiile în domeniul medico-sanitar pentru că aici avem un deficit grav la nivelul Aradului. Câte studii de fezabilitate o să mai comande domnul Ţolea pentru a ajunge la unica soluţie logică şi de altfel obligatorie: Aradul are nevoie de un spital nou, integrat, gândit şi proiectat după toate rigorile constructive şi logistice, la standarde europene.

Afirm din nou, nu este o problemă politică, stânga vs. dreapta şi nici nu ţine de considerente doctrinare sau ideologice, eforturile noastre ale tuturor trebuie să se îndrepte spre proiecte solide, viabile şi elaborate cu bătaie lungă în folosul arădenilor.

Am demonstrat că putem aduce la masa dialogului toți factorii decizionali la nivel guvernamental și local, atunci când interesele comunității o cer şi o vom face şi în viitor.”, afirmă senatorul Mihai Fifor

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.