Ziarul electronic al arădenilor

Migranți găsiți ascunși într-un camion cu oale

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat 16 persoane din Irak, Siria şi Iran, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui camion care transporta veselă metalică.

Camionul era condus de cetăţeanul turc Dogan K., care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, veselă metalică din Turcia pentru o societate comercială din Suedia.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat că sigiliul automarfarului era tăiat şi reînnodat în partea din față.

„Drept urmare, s-a efectuat un control amănunţit în interiorul mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, 16 persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, nouă bărbaţi și şapte femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani, mare parte dintre ei fiind solicitanți de azil în România.Persoanele în cauză au declarat că s-au ascuns în camion cu intenția de a trece fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen“, a informat Poliția de Frontieră.  Conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetățenii străini s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor descoperite ascunse lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun“, au mai informat polițiștii de frontieră.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.