Migranţi descoperiţi într-un lan de porumb

Publicat de actualitati-arad in 15 Jun, 2017 | Parerea ta

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 17 cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră arădeni au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale în zona Punctului de Trecete a Frontierei Nădlac, descoperind aproape de graniţa cu Ungaria 17 persoane ascunse într-un lan de porumb.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, constatându-se că este vorba despre patru bărbaţi, cinci femei şi opt copii, cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia. Adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 49 ani, iar copiii între 2 şi 17 ani.

„La cercetări s-a stabilit faptul că toţi sunt solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, se precizează într-un comunicat remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să se stabilească dacă au avut şi complici care i-au ajutat să ajungă până la graniţă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare