Migranţi depistaţi în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Publicat de actualitati-arad in 09 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Turnu au depistat 9 persoane care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 08.09.2015, în jurul orei 21.45, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, a depistat pe timpul executării unei misiuni specifice, patru persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.

Cele patru persoane au fost reţinute la aproximativ 300 de metri de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de trei cetăţeni turci şi un cetăţean afgan, cu vârstele cuprinse între 19 şi 51 de ani, toţi posesori de documente temporare pentru solicitanţii de azil. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

Câteva minute mai târziu, o altă patrulă, din cadrul aceluiaşi sector al Poliţiei de Frontieră a depistat cinci persoane (doi adulţi şi trei copii) care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre o familie de cetăţeni sirieni (tata, mama şi trei copii minori). Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă tot în Germania.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor adulte acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare