Ziarul electronic al arădenilor

Miere care previne bolile cardiovasculare, la A(r)picultura

arpiculturaGALERIE FOTO Miere de hrișcă, creme de miere şi pulpă de diferite fructe, miere cu diverse proprietăți pentru sănătate, miere ecologică, miere cu fructe confiate, au fost printre produsele apicole scoase la vânzare la prima ediție a Târgului A(r)picultura, organizat la Expo Arad.

Unul dintre producătorii de miere prezenți la târg, Emil Cimil, din localitatea arădeană Buteni, a expus, printre altele, mierea de hrişcă, despre care cercetătorii americani de la Universitatea din Illinois spun că are în compoziţie o cantitate foarte mare de antioxidanţi, fiind recomandată în prevenirea bolilor cardiovasculare şi în stabilizarea colesterolului.

Emil Cimil spune că mierea de hrişcă este un sortiment nou, foarte apreciat în Statele Unite ale Americii, dar şi în multe ţări europene.

„Antioxidanţii din mierea de hrişcă este recomandată pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi a diverselor tipuri de cancer, combat pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii. Mierea de hrişcă ajută la menţinerea unui nivel optim de colesterol în sânge”, a spus Emil Cimil.

Cimil a mai prezentat la târg și alte sortimente de miere cum ar fi mierea de mană, miere ecologică din Munţii Retezat, dar şi mierea cu cimbrişor, păducel şi salcâm din zona arădeană Rădeşti.

Tot Emil Cimil a mai scos la vânzare creme de miere şi pulpă din diferite fructe (afine, mure, cătină, căpşuni, vişine, merişoare) dar şi cu cafea şi cacao, considerate delicatese şi care pot fi servite ca deserturi.

În standul lui Emil Cimil s-au mai găsit şi faguri de miere făcuţi direct în borcane, dar şi o hartă a României din fagure.

Alţi producători prezenţi la târg au comercializat produse din miere cu diverse proprietăți benefice pentru sănătate.

Astfel, cu 20 de lei, au putut fi cumpărate borcane cu miere, polen, cruşin şi seminţe de in, cu efect laxativ, borcane cu miere, ghimbir, tinctură de propolis, mugur de brad şi lăptişor de matcă, cu efect imunostimultor şi adjuvant în tratamentul răcelilor.

De asemenea, la târg au mai fost expuse borcane cu miere cu migdale şi nuci, cu miere cu smochine şi cu miere și fructe confiate.

Totodată, au fost prezentate produse cosmetice pe bază de lăptişor de matcă, ceară de albine, propolis, miere şi polen.

La prima ediție a Târgului A(r)picultura, care se desfășoară sâmbătă și duminică, la Expo Arad, sunt prezenţi producătorii și comercianții principalelor produse destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi și accesorii, hrană și biostimulatori pentru albine, medicamente din judeţul Arad, dar şi din alte judeţe ale ţării.

Târgul este deschis publicului sâmbătă, 28 februarie, până la ora 18.00, și duminică, 1 martie, între orele 9.00 şi 16.00.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.