Meteorologii anunță: Ploi şi vreme răcoroasă

Publicat de actualitati-arad in 27 Aug, 2013 | Parerea ta

ploiAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 26 august – 8 septembrie, în fiecare regiune a ţării.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Conform meteorologilor, în Banat, în primele zile regimul termic diurn va marca o scădere treptată, de la 28 de grade în prima zi până la 23 de grade, în medie, pe 29 august.

Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, temperaturile maxime se vor menţine relativ constante, la valori medii de 22…24 de grade.

Temperaturile minime vor fi de 16…17 grade până pe 29 august, după care vor marca o scădere, spre 11…12 grade, în medie, valori la care se vor menţine între 1 şi 8 septembrie.

Aversele, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie. Cantităţi de apă mai importante se vor cumula în jurul datei de 28 august. În rest, doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată.

În Crișana, maximele termice vor marca o scădere de la valori medii de 25…26 de grade în primele zile, până la 21…22 de grade între 29 şi 31 august.

Pe 1 septembrie vremea se va încălzi uşor, iar apoi, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic diurn se va menţine relativ constant la valori medii de 22…24 de grade.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 15 grade în intervalul 26 – 29 august, apoi vor scădea treptat, până la valori de 10…11 grade, în medie, pe 3 – 4 septembrie, după care se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie, dar pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ vor fi pe 28 şi 29 august. În rest, doar pe arii restrânse va ploua slab.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare