Mesajul Papei Benedict către lume. A explicat de ce a demisionat

Publicat de actualitati-arad in 13 Feb, 2013 | Parerea ta

VATICAN POPEPapa Benedict al XVI-lea a revenit cu un mesaj pentru milioanele de credincioşi catolici din lumea întreagă în care a explicat de ce demisionează.

“Dragi fraţi şi surori, aşa cum ştiţi, am decis să renunţ la la misiunea pe care Dumnezeu mi-a încredinţat-o pe 19 aprilie 2005. Am făcut această alegere pe deplin liber pentru binele Bisericii, după ce m-am rugat îndelung şi după ce mi-am examinat conştiinţa în faţa lui Dumnezeu, conştient de gravitatea deciziei mele, dar în acelaşi timp conştient că nu mai sunt în putere să duc funcţia papală cu forţa pe care o cere”, a spus Papa Benedict al XVI-lea.

“Am simţit aproape fizic, în aceste zile care nu sunt uşoare pentru mine, dragostea pe care mi-o purtaţi. Continuaţi să vă rugaţi pentru mine, pentru Biserică, pentru viitorul Papă, Dumnezeu ne va ghida. Mă susţine şi mă iluminează certitudinea că Biserica e a lui Christos, a cărui cale şi grijă nu va lipsi. Vă mulţumesc pentru toată dragostea şi pentru toate rugăciunile cu care m-aţi acompaniat”, a adăugat Papa.

Suveranul Pontif a anunţat luni că va renunţa la sfârşitul lui februarie la scaunul pontifical.

sursa: realitatea.net

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare