Ziarul electronic al arădenilor

Mesajul lui Falcă pentru noii consilieri: „Aici se lucrează!“

falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, le-a cerut noilor consilieri locali să promoveze proiecte prin care să contribuie la dezvoltarea municipiului.

După constituirea noului Consiliu Local Municipal Arad, primarul Gheorghe Falcă le-a vorbit aleșilor despre activitatea pe care urmează să o deruleze în acest mandat de patru ani.

„Dragi membri ai Consiliului Local. Astăzi este un început şi, sigur, peste patru ani, va fi un final. Mi-a plăcut discuţia de ieri cu consilierii locali care şi-au încheiat mandatul. A fost vie, normală, total diferită de ceea ce a existat, timp de patru ani, în consiliu. Mi-a plăcut la final, când un consilier, care  a făcut parte din opoziţie, a venit, discret, mi-a strâns mâna şi mi-a spus că a fost o onoare să lucreze cu mine în acest consiliu şi că îi pare rău că, forţat, de decizii politice, nu a votat lucrurile mari pentru Arad, forţat de decizii politice a trebuit să i-a atitudini pe care el nu le crede. Era o descărcare a unui om care aşa a simţit. Nu aş vrea să aveţi astfel de descărcări peste 4 ani. Pentru că aici se lucrează“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul le-a mai transmis consilierilor că aceștia au o responsabilitate față de cetățeni și față de oraș.

„O să am o discuţie cu liderii grupurilor, pentru că o să mergeţi la pregătiri, o să vă finanţăm pregătiri, unde chiar se poate învăţa administraţie. Apoi o să trebuiască să învăţăm regulamentul de funcţionare al Consiliului Local pe de rost.  Pentru că este regretabil ca în această sală festivă a municipiului Arad să nu cunoaştem atribuţiile pe care le avem. Spun acest lucru pentru că, de multe ori, e jenant în momentul în care nu cunoaştem procedurile şi este păcat să ne vadă oamenii că nu cunoaştem situaţia. De aceea este bine să ne aplecăm serios pe ceea ce înseamnă şedinţele de comisii. Pentru mine, orice consilier este un om de valoare pentru că prin mâna lui trec proiectele, el îşi dă votul. Este o responsabilitate“, a mai spus Falcă.

De asemenea, primarul le-a cerut consilierilor să promoveze proiecte.

„Aşa cum i-am rugat pe consilierii PNL, vă pot ruga pe toţi. Luaţi o temă şi duce-ţi-o la bun sfârşit. Nu contează că sunteţi de altă culoare politică, dacă tema este bună este un câştig al tuturor. Am această experienţă de 16 ani, 4 la Consiliul Judeţean Arad şi 12 la Primărie. Ştiu ce înseamnă relaţionarea între administraţie, legislative, puterea unui primar şi necesitatea de a colabora cu primarul. A fost regretabil să vezi instituţii că nu colaborează cu primarul. (…) Toţi credeţi în nişte valori, care trebuie puse în practică pentru oameni, nu împotriva lor. Aradul chiar a avut un moment greu. Aşa a venit apa de sus. Dar, prin solidaritate, puteam rezolva mai repede acel moment greu“, a afirmat primarul.

Falcă le-a mai cerut consilierilor să dea la o parte ura politică.

„Sper să vedeţi şi dumneavoastră că aici chiar se munceşte. Aici specialiştii îşi spun punctul de vedere. Aradul are astăzi o strategie culturală, finalizăm strategia pe sănătate, pe educaţie şi programul de dezvoltare al Aradului. Dacă vom face zgomot nu vom face treabă. Dacă vom face treabă vom fi apreciaţi. Sunt omul politic cu cea mai mare experienţă în administraţie din Arad şi este o mândrie pentru mine că, din 1918, sunt cel mai longeviv primar. Înseamnă că faptele au fost mai importante decât vorbele. Vreau să ştiţi că am simţit că s-a generat un sentiment de ură. Daţi-l la o parte. Uitaţi-vă cu alţi ochi şi la mine şi la colegii dumneavoastră.  (…) De aceea, rugămintea mea este să începem cu dreptul“, a spus primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.