Mere mucegăite, distribuite în școli de o firmă din Arad

Publicat de actualitati-arad in 26 Mar, 2013 | Parerea ta

mere mucegaite 2O firmă din Arad, care distribuie mere elevilor din judeţul Cluj, a fost amendată cu 20.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, după ce în depozitele sale s-au găsit fructe cu mucegai şi urme de lovituri, o cantitate neprecizată de mere cu probleme fiind împărţită copiilor, în şcoli, înaintea controlului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, în urma unui control făcut în cadrul programului guvernamental “Lapte, corn, măr”, s-au descoperit neconformităţi majore în ceea ce priveşte calitatea produselor destinate copiilor la distribuitorul de mere.

“Au fost găsite în depozitele acestuia aproximativ 90.000 de mere, din care circa 6.000 de bucăţi erau într-o stare depreciată, cu pete de mucegai, urme de lovituri, aflându-se sub greutatea agreată prin caietul de sarcini la momentul licitaţiei. Pentru deficienţele constatate operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu 20.000 de lei, iar produsele cu neconformităţi au fost oprite definitiv de la distribuire”, se arată în documentul citat.

Purtătorul de cuvânt al CJPC Cluj, Ioana Katona, a declarat, marţi, că o cantitate nespecificată de mere cu neconformităţi a fost distribuită elevilor din judeţ, înainte de intervenţia comisarilor instituţiei.

“A fost o anumită cantitate de mere cu probleme care a ajuns la elevi, noi ne-am sesizat şi am trecut la verificarea depozitului firmei distribuitoare, unde am găsit alte fructe neconforme”, a spus Katona.

Controlul CJPC Cluj a avut loc în perioada 11-22 martie, fiind verificate 34 de unităţi şcolare şi grădiniţe din judeţul Cluj, dar şi depozitul distribuitorului de mere.

Reprezentanţii CJPC Cluj au menţionat că acţiunile de verificare în cadrul programului vor continua pe tot parcursul anului şcolar.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Cornelia Trif, a declarat că instituţia a încheiat, în 18 martie, contractul cu firma Zad Tiara SRL din Arad, care a câştigat licitaţia privind distribuirea merelor în judeţul Cluj, valoarea contractului depăşind 650.000 de lei.

“Am primit şi noi sesizări despre calitatea merelor distribuite şi am cerut firmei distribuitoare să sisteze furnizarea fructelor până la remedierea situaţiei. Timp de câteva zile nu s-au distribuit mere elevilor, după care situaţia s-a reglementat. Controlul CJPC Cluj a avut loc chiar în primele zile de distribuire a merelor neconforme” a explicat Trif.

În judeţul Cluj beneficiază de mere circa 48.000 de elevi din clasele I-VIII.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare