Ziarul electronic al arădenilor

Medicul Gheorghe Furău, propus să preia șefia Spitalului Județean Arad

Medicii şefi de secţie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (SCJUA) au fost invitaţi de Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, pentru discutarea investiţiilor în anul 2017 în unitatea medicală.

Discuţia, organizată în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, este una importantă şi demonstrează deschiderea conducerii Consiliului Judeţean Arad pentru implicarea specialiştilor în găsirea celor mai potrivite soluţii pentru SCJUA.

Au participat la dezbateri şi reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Arad şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

„Nu politicienii trebuie să ia deciziile pentru medici, ci specialiştii, şefii de secţie, cei Care se pricep cu adevărat şi înţeleg cel mai bine ce înseamnă actul medical. Ne dorim un spital bun, cu cadre medicale bine pregătite şi amabile, cu dotări de calitate înaltă. Îmi dorec ca pacienţii să aibă încredere în spitalul din Arad, în medicii şi asistentele de aici, să investim cu folos în SCJUA”, a declarat Iustin Cionca.

Şefii de secţie şi-au expus viziunea cu privire la dezvoltarea secţiilor, la spaţiile în care funcţionează şi la aparatură. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a consultat şi cu privire la managementul spitalului,  fiind puse în dezbatere mai multe variante de lucru.

Iustin Cionca susţine în continuare propunerea pe care a făcut-o, aceea ca doctorul Gheorghe Furău să preia conducerea spitalului.

„Eu sunt prim-vicepreşedinte PNL, domnul dr. Furău este consilier municipal PSD. Deci nu politizez conducerea spitalului, din contră îmi doresc să avem un director de spital susţinut la Ministerul Sănătăţii şi cu care putem aduce fondurile necesare actului medical arădean, cu atât mai mult cu cât, aşa cum ştiţi, anul acesta Consiliul Judeţean nu mai are bani pentru dezvoltare, din «grija» Guvernului”, a accentuat Iustin Cionca.

La finalul discuţiilor preşedintele CJA a solicitat Serviciului de Mangement al SCJUA actualizarea necesarului pentru secţiile cu cel mai mare tranzit de pacienţi şi cu cea mai largă cazuistică.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.