UPDATE: Medicii de la Spitalul Județean au rămas fără cablu TV

Publicat de actualitati-arad in 20 Aug, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERASocial-democrații arădeni acuză conducerea Consiliului Județean că, în ultima perioadă, a adoptat „o serie de decizii discreționare și aberante“, printre care și deconectarea cabinetelor medicilor din Spitalul Clinic Județean de la serviciile de cablu TV.

Consilierul județean PSD, Ioan Gligor, susține că mai mulţi medici s-au plâns de faptul că în cabinetele lor a fost tăiat cablul TV.

„Este semnul unei lipse de respect şi de apreciere pentru medicii care folosesc acele cabinete şi pentru serviciul de gardă. Credem că medicii au dreptul să folosească în cabinete televizoare, aşa cum şi la Consiliul Judeţean sunt televizoare în birouri, chiar dacă funcţionarii sunt acolo în timpul serviciului. Probabil că accesul liber la informaţie îi deranjează pe cei din conducerea Consiliului Judeţean, care au dat această dispoziţie pentru Spitalul Judeţean. Noi credem că medicii arădeni sunt responsabili, îşi fac datoria faţă de pacienţi şi ştiu când pot şi când nu pot să urmărească posturile TV“, a declarat Ioan Gligor.

Consilierul mai susține că la mai multe secţii ale Spitalului Judeţean, cum ar fi Neurologia, nu funcţionează aparatele de aer condiţionat, iar atmosfera este irespirabilă, pentru pacienţi şi medici.

„Poate că asta este o temă mult mai importantă decât televizoarele din cabinetele medicilor. Investiţiile care s-au făcut în ultimii ani la Spitalul Judeţean, inclusiv cu sprijinul guvernării USL care a acoperit o parte importantă din datoriile spitalului, trebuie dublate de decizii potrivite pentru buna funcţionare a unităţii medicale”, a spus Ioan Gligor.

Social-democratul a mai afirmat că, în schimb, administraţia PDL este preocupată de promovarea unor acţiuni „de tip politicianist“ în instituţiile publice care trebuie să fie apolitice.

„La avizierul unor instituţii publice, cum ar fi Direcţia pentru Protecţia Copilului, au fost afişate anunţuri prin care PDL strânge semnături într-o campanie de imagine. Mi se pare inadmisibil faptul că instituţiile publice şi funcţionarii din subordinea Consiliului Judeţean sunt forţaţi să participe la astfel de acţiuni, care sunt ilegale şi imorale în acelaşi timp. Îi cer preşedintelui CJA Nicolae Ioţcu să ţină politica în afara instituţiilor publice şi să dovedească respect pentru funcţionari şi cadrele medicale”, a declarat Ioan Gligor.

UPDATE

USL şi obsesia Televizorului

Majoritatea ieşirilor mediatice ale reprezentanţilor PSD arată clar neputinţa politică de care aceştia dau dovadă.

Un ultim exemplu este dat declaraţia consilierului judeţean Ioan Gligor, care acuză conducerea Consiliului Judeţean pentru că a adoptat „o serie de decizii discreţionare şi aberante”, dând ca exemplu deconectarea cabinetelor medicilor din Spitalul judeţean de la serviciile de cablu TV.

„Este un exemplu clar al modului în care înţeleg reprezentanţii USL să facă administraţie. În fapt, această «deconectare» este una temporară deoarece se execută lucrări de modernizare la Unitatea de Primire Urgenţe, aceste lucrări afectând cablul de transmitere a serviciului TV. În fond, cred că populaţia aşteaptă de la personalul medical şi mai ales de la administraţia judeţeană o creştere a calităţii actului medical, nu o veşnică obsesie faţă de televiziune, fie că e vorba de cablul TV, fie de Guvernul TV al premierului Ponta”, a declarat consilierul judeţean Dumitru Enăchiuc.

Consilierul PDL este contrariat de declaraţiile colegului său din Consiliul Judeţean.

„Domnul Ioan Gligor, împreună cu colegii săi din USL, a votat pe bandă rulantă împotriva investiţiilor de la Spitalul Judeţean. Este o dovadă de ipocrizie să votezi împotriva dezvoltării Spitalului Judeţean, fie că a fost vorba de modernizarea unor secţii, de dotări cu aparatură medicală sau de alte investiţii, iar acum să le plângi de milă medicilor. Practic, le-a făcut un deserviciu medicilor deoarece opinia publică înţelege că medicii stau doar în faţa televizoarelor. Eu cred că Aradul are medici buni şi rămâne ca şi noi, Consiliul Judeţean, deci şi domnul Gligor, să facem tot posibilul ca să oferim medicilor toate condiţiile pentru a-şi practica profesia”, a mai afirmat Enăchiuc.

De asemenea, Dumitru Enăchiuc îi atrage atenţia lui Ioan Gligor să conştientizeze faptul că USL este la guvernare. „Dumnealui, împreună cu colegii din USL, ar trebui să atragă fonduri de la Guvern pentru Spitalul Judeţean, nu să fie preocupat de subiecte minore, cum ar fi întreruperea temporară a cablului TV sau alte asemenea subiecte”, a completat Dumitru Enăchiuc.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PDL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare