Medicii anunță: Leo Iorga este în stare bună

Publicat de actualitati-arad in 11 May, 2014 | Parerea ta

leo-iroga-300x1991Arădeanul Leo Iorga, solistul trupei PACT, este în stare bună, după operaţia suferită vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost înlăturată complet, şi a fost mutat de la terapie intensivă.

Conform unui comunicat de presă remis sâmbătă de echipa medicală care l-a operat, „Leo este în aceeaşi stare neurologică ca înainte de operaţie – are o mică scădere de forţă musculară pe piciorul drept cauzată de edem“.

„Ţesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control făcut astăzi dimineaţă – care e cel mai important – arată că nu mai există rest de tumoră şi nici alte complicaţii (cheaguri de sânge, hemoragii sau altele). Vom continua să îl supraveghem zilele următoare“, a spus doctorul Sergiu Stoica.

În funcţie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili dacă şi pentru ce perioadă este necesară radioterapia. Ulterior, la aproximativ o lună, se va reface un RMN de control. Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicală şi kinetoterapia.

În aproximativ două săptămâni, Leo Iorga va putea să îşi reia activitatea, mai informează comunicatul.

Leo Iorga, în vârstă de 50 de ani, a fost operat cu succes vineri, la Spitalul Monza din Bucureşti, unde medicii neurochirugi i-au scos o tumoră cerebrală de trei centimetri, după o intervenţie care a durat circa trei ore.

CITITI SI: Leo Iorga a fost operat cu succes

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare