Medicamente contrafăcute. O firmă din Arad falsifica acte

Publicat de actualitati-arad in 02 May, 2014 | Parerea ta

medicamenteO firmă din Arad, al cărei patron este cetăţean italian, ar fi avut în cadrul unei grupări suspectate că distribuia în Europa medicamente pentru tratarea cancerului furate şi contrafăcute rolul de a întocmi acte false, Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) sesizând Poliţia în acest caz, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Poliţia a fost sesizată în acest caz de Agenţia Naţională a Medicamentului, după ce aceasta a primit informaţii, prin Agenţia Europeană a Medicamentelor, că medicamente pentru tratarea cancerului ar fi fost furate şi contrafăcute.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului au declarat că nu pot furniza informaţii despre acest caz, întrucât a fost sesizată Poliţia, care acum derulează investigaţiile.

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru Mediafax că România ar fi fost punctul unde erau întocmite documente false, de către o societate comercială din Arad, al cărei patron este cetăţean italian. Potrivit surselor citate, societate nu ar fi avut ca obiect de activitate distribuirea unor medicamente.

Anchetatorii italieni au descoperit că o grupare de crimă organizată, ce implică şi România, se află în spatele distribuirii în Europa de Vest a unor medicamente pentru tratarea cancerului furate şi contrafăcute, a declarat un oficial italian, citat de Wall Street Journal, în ediţia electronică.

Anchetatorii italieni au spus că medicamentele sunt furate din spitale sau din camioane care le distribuie în Italia şi transferate unei firme italiene de vânzare angro autorizate, potrivit unor surse apropiate investigaţiei. Firma primeşte comenzi pentru medicamentele respective de la vânzători angro falşi din Ungaria, România şi Letonia, iar din Italia medicamentele sunt vândute către alte ţări europene

Într-un comunicat de presă EMA referitor la actualizarea situaţiei privind flacoanele sustrase de medicament Herceptin se menționează că: „în ciuda faptului ca instituţiile italiene de poliţie sunt în curs de investigare a furtului, situaţia depăşeşte cadrul practicilor curente din Uniunea Europeană (UE) şi ţările membre privind gestionarea problemelor de calitate sau de fabricație. Acestea sunt condiții extraordinare, determinate de activităţi infracționale, care necesită măsuri speciale şi intensă colaborare între autorităţile de pe întreg teritoriul UE“.

Conform sursei citate, pe lângă datele iniţiale privind medicamentul Herceptin, se confirmă în prezent faptul că sustragerea a implicat şi flacoane din alte două medicamente, Alimta (pemetrexed) şi Remicade (infliximab). Autorităţile naţionale întreprind analiza unor mostre din loturile distribuite. Până în momentul de față, nu există dovezi privind distribuţia unor flacoane falsificate din medicamentele Alimta sau Remicade, se mai menționează în comunicatul de presă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare