Ziarul electronic al arădenilor

Medalion „Johannes Brahms“, la Filarmonica de Stat Arad

Joi 26  octombrie 2017, ora 19.00

Sala Cercului Militar  B-dul Decebal nr. 19

Dirijor: Petronius Negrescu

Solist: Luca Toncian

Dacă vă place Brahms și acceptați o nouă întâlnire cu senzaționala creație a aceluia care a dominat prin muzica sa deceniile de mijloc ale secolului al XIX-lea austro – german, alegeți spațiul tradițional de audiție al Filarmonicii, care găzduiește în ultima seară de joi a lunii octombrie, un spectaculos medalion de compozitor.

Tematica brahmsiană este abordată acum din perspectiva Concertului nr. 1 pentru pian și orchestră în re minor, op.15, unul dintre cele mai masive și grandioase repere pianistice ale întregii literaturi mondiale,  precum și din aceea a primei simfonii, în do minor  op.68,

cea care se inspiră din tradiția beethoveniană și conturează portretul de maturitate al compozitorului.

Seara de 26 octombrie 2017 este deopotrivă un regal pianistic dar și o împlinire simfonică, o etalare de  performanțe  instrumentale dar și de forță  și stăpânire orchestrală.

Programul – medalion  începe la ora 19.00, în Sala Cercului Militar și îi are ca invitați  pe dirijorul Petronius Negrescu și pianistul Luca Toncian.

Program:

Concertul nr. 1 în re minor pentru pian și orchestră op.15

Simfonia I în do minor op.68

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.