Medalion „Beethoven“, ultimul concert al stagiunii, la Filarmonica de Stat Arad

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2017 | Parerea ta

Scrisă sub imboldul improvizaţiei, al darului extraordinar, care l-a făcut pe Ludwig van  Beethoven să fie aclamat deopotrivă ca pianist virtuoz şi compozitor, şi  înzestrată cu un sens al culminaţiei ieşit din comun,  Fantezia pentru pian, cor şi orchestra op.80  este partitura centrală a  programului  care încheie  în seara de joi, 29 iunie 2017, la ora 19.00, actuala stagiune a Filarmonicii.

Fantezia corală reuneşte pe scena Salii Cercului Militar orchestra simfonică şi corul academic, pregatit de Robert Daniel Radoias, şi  încheie  circuitul de concerte 2016 -2017, pe același afiș cu  uvertura Egmont op.84  şi  Simfonia a VII-a în la major op.92, două dintre cele mai strălucitoare partituri ale perioadei  mature de creaţie  beethoveniană.

Creionat după reţetele audiţiilor tradiţionale, evenimentul este un splendid medalion de compozitor, un concept repertorial care evidenţiază odată  în plus darul extraordinar al „Titanului de la Bonn”, programul  fiind realizat prin performanţa pianistului Sorin Dogariu și a maestrului de la pupitru,  Sabin Păutza.

Program:

Uvertura Egmont op.84

Fantezia în do minor pentru pian, cor şi orchestră op.80

Simfonia  a VII-a în la major  op. 92

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare