Măsuri luate pentru prevenirea efectelor caniculei

Publicat de actualitati-arad in 19 Jun, 2013 | Parerea ta

canPrefectura Arad a cerut instituțiilor abilitate să acționeze pentru prevenirea efectelor negative ale temperaturilor extrem de ridicate asupra populaţiei, în condițiile în care meteorologii prognozează temperaturi de până la 36 de grade Celsius.

Într-o informare trimisă, miercuri, de Prefectura Arad, se menționează că a fost recomandat primăriilor să amenajeze puncte de hidratare pentru populaţie, astfel încât să existe spaţii de refugiu pentru cei care au nevoie.

De asemenea, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să se activeze şi să ia măsuri, în special pentru prevenirea incendiilor de pădure. „Dacă acestea totuşi se vor produce, structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să le facă faţă, inclusiv prin folosirea aeronavelor speciale pentru stingerea incendiilor”, a declarat Cosmin Pribac, prefectul judeţului Arad.

De asemenea, prefectul a mai spus că „este foarte important ca persoanele vârstnice şi cele cu probleme de sănătate să urmeze recomandările medicilor şi să se protejeze de temperaturile ridicate, să nu facă drumuri care nu sunt necesare şi să nu stea în soare“.

„Instituţiile deconcentrate vor urmări modul cum angajatorii de stat sau privaţi vor respecta prevederile Ordonanţei de Urgenţă 99/2000, care reglementează măsurile ce trebuie luate de aceştia în caz de caniculă. Este vorba în special despre programul de lucru adaptat condiţiilor de temperatură şi de asigurarea hidratării corespunzătoare a lucrătorilor. De asemenea vor urmări condiţiile de păstrare şi comercializare a alimentelor astfel încât sănătatea consumatorilor să nu fie pusă în pericol”, a mai spus prefectul judeţului Arad.

Conform previziunilor meteorologice, în judeţul Arad se vor înregistra şi joi temperaturi ce pot atinge 36 de grade Celsius, după care va urma o uşoară răcire.

Măsurile prezentate de prefectul judeţului Arad trebuie aplicate în toate perioadele de caniculă ce vor veni în această vară, se mai menționează în informarea Prefecturii Arad.

CITITI SI:

DSP Arad: Recomandări privind canicula

ITM Arad: Temperaturile ridicate, în atenţia inspectorilor de muncă

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare