Ziarul electronic al arădenilor

Masterplanul privind deşeurile, un proiect finalizat

comunicat-presa-11-300x218Consiliul Judeţean Arad a reuşit să finalizeze în termen proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad”, finanţat prin POS Mediu, din fonduri europene.

După finalizarea lucrărilor în decembrie 2015 – termen limită pentru eligibilitatea cheltuielilor –, luni, 23 mai, s-au aprobat documentaţiile necesare pentru atribuirea contractelor de operare a staţiilor construite prin proiect. Practic, a fost ultima etapă pentru a încheia proiectul şi, astfel, pentru a nu pierde fondurile europene accesate.

„Important este că ne-am încadrat în toate termenele impuse de finanţarea europeană, în pofida unor critici şi chiar a unor încercări de blocare a proiectului. Suntem printre primele cinci judeţe din ţară care au reuşit să finalizeze lucrările în termen şi să înceapă procedurile de atribuire a contractelor de delegare a serviciilor de salubritate”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

În următoarea perioadă se vor derula procedurile de achiziţie pentru contractele de operare a staţiei de compostare în tunel, judeţul Arad, a staţiilor de transfer din Bârzava, Chişineu-Criş şi Sebiş, cât şi a staţiei complexe Ineu-Mocrea de compostare, sortare şi transfer.

De asemenea, este în curs de finalizarea şi documentaţia pentru atribuirea contractului de colectare şi transport.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *