Marșul Bicicliștilor Arădeni, în 23 iunie

Publicat de actualitati-arad in 04 Jun, 2013 | Parerea ta

piste-300x225Cea de a IV-a ediție a „Marșului Bicicliștilor Arădeni“ se va desfășura în ziua de 23 iunie.

Începând cu anul 2010, marşul este organizat, anual, de asociaţia „Alternativa Civică Arădeană“ sub sloganul „Daţi Aradului piste pentru biciclişti!”, împreună cu asociaţiile „ATM Cicloturism Arad” si „Enjoy the Ride”.

Evenimentul este destinat tuturor iubitorilor de ciclism, care au aceleaşi solicitări ca şi la precedentele trei marşuri: piste utilitare realizate pe principalele artere de circulaţie ale Aradului, trasarea de piste pentru biciclişti pe trotuarele mai late de 2 metri, dotarea instituţiilor publice cu rasteluri pentru biciclete și realizarea unor piste de agrement pe faleza Mureşului.

Organizatorii au anunțat că la ediţia din acest an a Marşului Bicicliştilor, pe trotuarele mai late de 2 metri vor trasa cu ajutorul unor şabloane piste pentru biciclete, pentru a demonstra „cât de puţine resurse pot fi folosite pentru a creea condiţii de trafic adecvate şi civilizate“.

„Cu toate că la precedentele ediţii ale marşului mii de biciclişti arădeni au ieşit în stradă ca să solicite urgentarea acestor demersuri, cu toate că în ultimii ani au apărut în Arad tot mai multe asociaţii de iubitori ai ciclismului care aduc în prim plan, prin numeroasele evenimente organizate, acest mijloc de locomoţie nepoluant şi sănătos, niciuna dintre iniţiative nu a fost pusă în practică de către administraţia locală a municipiului Arad. Asistăm din păcate doar la prezentarea periodică a aceloraşi proiecte vechi, din care nu se concretizează nimic, cu excepţia unor costisitoare studii de fezabilitate. Nu s-a realizat niciun metru de pistă pentru biciclete, deşi la toate împrumuturile colosale luate de la BERD ni s-a explicat că ele vizează un trafic mai «verde» şi că vor cuprinde şi pistele de biciclete“, se menționează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Realizarea pistelor pentru biciclişti va aduce beneficii nu doar celor care vor folosi acest mijloc de locomoţie pentru a se deplasa la locurile de muncă sau pentru o simplă plimbare de agrement, ci tuturor locuitorilor Aradului, deoarece se va reduce semnificativ nivelul de poluare, mai spun organizatorii Marșului Bicicliștilor Arădeni.

Traseul propus pentru desfășurarea marșului este: Piaţa „Avram Iancu” – B-dul Revoluţiei – Podgoria – Calea Radnei – sensul giratoriu Selgros – Calea Radnei – Podgoria – str. Petru Rareş – sensul giratoriu Metro – str. Petru Rareş – Piaţa Gării – Calea Aurel Vlaicu – Fortuna – Calea Aurel Vlaicu – Calea Victoriei – str. George Coşbuc – str. Horia – Bulevardul Revoluţiei – Piaţa „Avram Iancu”.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare