Ziarul electronic al arădenilor

Marș pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

mars viataGALERIE FOTO Peste 200 de persoane au participat la Marșul pentru viață, organizat sâmbătă, la Arad, printre cei prezenți fiind preoţi, profesori de religie, studenţi, dar și mulți copii, care au cerut interzicerea avorturilor.

Punctul de plecare a marșului, ajuns la cea de-a V-a ediție, a fost Piața „Avram Iancu“, unde a fost rostită o rugăciune, iar apoi s-a desfășurat un program artistic susţinut de un grup de copii, coordonat de preotul Gabriel Mariş, şi de elevi de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”.

Apoi, cei prezenţi au plecat spre Secţia de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Organizatorii marşului au spus că prin această acţiune au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra numărului mare de avorturi care se fac, atât în Arad, cât şi în ţară.

„Anul acesta, marşul s-a organizat în 130 de oraşe din România şi din Republica Moldova, iar tema este «Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie». La nivelul societăţii, avorturile au deja efecte dezastruoase, am mai rămas 19 milioane de români şi ne împuţinăm cu fiecare lună care trece. Acest lucru ne va afecta teribil, în viitor. Acest marș este o manifestare apolitică şi sperăm să-i sensibilizăm pe toţi cetăţenii României, indifferent de culoare politică au cu privire la dreptul la viaţă “, a spus Ana Maria Jitea, reprezentantul fundaţiei „Ikon” organizator al campaniei „Alege Viaţa” de la Arad.

Ana Maria Jitea a mai afirmat că au mai fost organizate și alte acțiuni împotriva avorturilor, printre care și pichetarea, timp de 40 de zile, a Maternității.

„Nu sunt manifestări împotriva medicilor ginecologi, nu sunt împotriva asistenţilor medicali, care participă la avorturi. Noi încercăm să le trezim conştiinţa să le înmuiem inimile uneori împietrite, să le aducem aminte de faptul că ei au jurat la un moment dat să protejeze viaţa.

Printre participanții la marș a fost și preotul Gabriel Mariş, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

„Marşul pentru viaţă are loc nu numai în municipiul Arad, ci şi în alte zece parohii mai mari din Arhiepiscopia Aradului. Marşul se doreşte a fi un semnal pe care vrem să-l tragem, pentru că se fac din ce în ce mai multe avorturi. Este şi o acţiune prin care vrem să arătăm tuturor că biserica este împotriva acestui lucru, pentru că fiecare viaţă este un dar de la Dumnezeu, pe care trebuie să-l preţuim”, a spus preotul Gabriel Mariş.

În timpul marșului participanții au purtat pancarte cu mesaje precum: „Stop avortului“, „Fără copii România moare!”, „Stop avortului, viaţa are prioritate”, „Mamă, îţi mulţumesc că trăiesc”, „Regret că am făcut avort”, „Avortul – o crimă împotriva umanităţii”, „Un avort egal o crimă”, „Adevăraţii doctori nu ucid copiii”, „Avortul opreşte inima să bată”.

De asemenea, unii participanţi au fost îmbrăcaţi în costume populare şi purtat icoane cu Fecioara Maria şi pruncul Iisus şi au împărţit trecătorilor fluturaşi cu mesaje împotriva avortului.

Când au ajuns în fața Secţiei de Obstetrică și Ginecologie, cei prezenți la marş s-au oprit şi au rostit rugăciuni.

Marşul a continuat apoi prin centrul Aradului, până la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, de la Podgoria, unde participanţii au fost întâmpinaţi de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului.

Organizatorii marşului au anunţat că, luni, vor fi pichetate mai multe cabinete ginecologice private din oraş, unde se fac avorturi.

„Marşul pentru viaţă” a fost organizat, în acest an, concomitent, în mai multe orașe din România.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.