Un „Marş pentru viaţă” se va desfășura la Arad

Publicat de actualitati-arad in 20 Mar, 2013 | Parerea ta

marsul pentru viataO zi de doliu pentru copiii nenăscuţi şi un marş cu rugăciune pentru copiii care au fost ucişi prin avort vor fi organizate vineri şi sâmbătă, la Arad, în cadrul campaniei „Alege viața”.

Ana Maria Jitea, reprezentantul Asociaţiei „Ieromonah Arsenie Boca” şi Maria Muraru, reprezentantul Asociaţiei „Brâncoveanu”, coordonatoarele campaniei „Alege Viaţa” din Arad, au spus că se aşteaptă la participarea unui număr cât mai mare de arădeni la aceste acţiuni.

„Conform unei statistici primite de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad, în anul 2012 au avut loc 1.275 de avorturi, iar în Arad, anual, se fac între 1.200 şi 1.500 de întreurperi de sarcină. În anul 1990, după legalizarea avortului în România, în judeţul Arad s-au făcut 15.000 de avorturi”, a precizat Maria Muraru.

Pornind de la aceste statistici, coordonatoarele campaniei „Alege Viaţa” au pregătit mai multe evenimente care se vor desfăşura la Arad.

„În 22 martie, se va organiza Ziua de Doliu Naţional pentru copilul nenăscut. În această zi, se va purta la rever sau pe braţ o panglică neagră în memoria copiilor care nu au mai apucat să fie. Apoi, în 23 martie, la ora 12.00, în Piaţa «Avram Iancu» va avea loc «Marşul pentru viaţ㻓, a precizat a spus Maria Muraru.

Plecarea în „Marșul pentru viață“ este din „Piaţa Avram Iancu“, va continua spre centru, cu oprire la Secția de Obstetrică și Ginecologie, situată pe strada Episcopiei, unde  va fi depusă o coroană de flori şi va fi rostită o rugăciune pentru copiii care au fost ucişi prin avort.

Marșul va continua până la Catedrala arhipeiscopală “Sfânta Treime” de la Podgoria, unde va fi formată o cruce de lumânări.

„Vrem să atragem atenţia arădenilor asupra numărului mare de avorturi care se fac şi mai ales să arătăm că încă se mai poate schimba ceva şi familia să devină ceea ce a fost înainte, o familie tradiţională”, a mai spus Maria Muraru.

Ajuns la a treia ediție, „Marșul pentru viaţă” are ca scop afirmarea și sprijinirea unor valori esențiale: dreptul la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei şi familia ca temelie a unei societăţi prospere.

Tema din acest an a „Marșului pentru Viață”, prezentată sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului, este „Iubește-i pe amândoi! – Asumă, ajută, adoptă!”

Manifestul este o invitație la implicare în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

Zilele trecute a fost depusă la principalele instituții ale statului o petiție, semnată de peste 70 de organizații non-guvernamentale. Prin petiție se solicită adoptarea unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei și a unor programe de educație coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate ale avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare