Ziarul electronic al arădenilor

Marș pentru viață. „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine“

Cea de-a VI-a ediție a „Marșului pentru viață“ se va desfășura în centrul Aradului, în ziua de sâmbătă, 25 martie, sloganul din acest an al evenimentului fiind „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine“.

Marșul este organizat de Asociaţia „Ieromonah Arsenie Boca“, Asociaţia „Filantropia“, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului.

„Marşul pentru viață“ va începe la ora 12.00, când se va pleca din Piaţa „Avram Iancu“ spre Podgoria. Participanţii la marș vor face o oprire în faţa Secţiei Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde va fi rostită o rugăciune.

Apoi, participanţii se vor îndrepta spre Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” de la Podgoria, unde vor fi întâmpinaţi de IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, şi de preoţii slujitori ai catedralei, care vor rosti o rugăciune.

În același timp, în alte zece localități arădene se va organiza acest marș, după cum urmează: Ineu, Lipova, Sebiș, Curtici, Chișineu Criș, Pâncota, Sântana, Pecica, Săvârșin și Gurahonț.

 „Marșul pentru viaţă” are ca scop afirmarea și sprijinirea unor valori esențiale: dreptul la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei şi familia ca temelie a unei societăţi prospere.

Tema din acest an a „Marșului pentru Viață”, prezentată sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului, este „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

Manifestul este o invitație la implicare în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort, din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

„Marșul pentru viață“ se va desfășura simultan în 60 de orașe din România şi în oraşe din Republica Moldova.

Organizatorii evenimentului spun că 22.638.755 de vieţi au fost curmate în România, prin avort, din anul 1958 până în 2014.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.