Ziarul electronic al arădenilor

Marș pentru viață. „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine“

GALERIE FOTO Aproximativ 300 de persoane  au participat la cea de-a VI-a ediție a Marșului pentru viață, organizată, sâmbătă, la Arad, printre cei prezenți fiind preoţi, profesori de religie, studenţi, dar și mulți copii, care au cerut interzicerea avorturilor.

Ediția din acest a marșului a fost organizată sub sloganul „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine“.

Punctul de plecare a marșului a fost Piața „Avram Iancu“, unde a fost rostită o rugăciune, iar apoi s-a desfășurat un program artistic susţinut de mai multe grupuri de copii și studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „I.V. Felea“, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu“.

Apoi, cei prezenţi au plecat spre Secţia Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde a fost rostită o rugăciune și s-a păstrat un moment de reculegere pentru „cei care nu au apucat să se nască“.

Organizatorii marşului au spus că prin această acţiune au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra numărului mare de avorturi care se fac, atât în Arad, cât şi în ţară.

„După slujba de la biserică am venit să mărturisim, încă odată, despre darul inestimabil al vieții, despre faptul că un om este valoros din clipa concepției și noi ne dorim foarte mult ca România să dăinuiască peste timp. Acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă se nasc prunci și luptăm pentru fiecare viață, pentru că fiecare viață este prețioasă.

Noi sperăm ca acest, încă un semnal de alarmă pe care îl tragem în legătură cu scăderea demografică accentuată pe care o traversează România, să sensibilizeze inimi, conștiințe, politicieni și sperăm ca aceste marșuri să fie, pe de o parte mai numeroase, pe de altă parte tragem nădejde că vor deveni inutile, la un moment dat. Noi sperăm ca românii să își iubească pruncii și să își dorească să-i aducă pe lume“, a spus Ana Maria Jitea, președintele Fundației „Arsenie Boca“ din Arad, organizator al marșului.

Printre participanții la marș a fost și preotul Gabriel Mariş, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

„Acest marș este o inițiativă a tinerilor ortodocși de a spune ceva. Ceea ce se spune și în Biserică, fiecare copil este o bucurie, fiecare copil este un dar de la Dumnezeu și viața este darul de la Dumnezeu. Nu avem niciun drept asupra vieții nimănui, cu atât mai mult a unui prunc nenăscut, care nici măcar nu poate să se apere. Marșul pentru viață este o mărturie vie a noastră în lupta împotriva acestei crime, numită avort. Marșul pentru viață vrea să arate importanța pe care noi, Biserica Ortodoxă, am acordat-o vieții.

Vrem să aratăm care sunt efectele dezastruoase ale avortului atât pentru mamă cât și pentru familie și pentru întreaga familie. Nu în ultimul rând vrem să arătăm că trebuie să fim alături și să sprijinim mămicile care stau în cumpănă dacă să țină copilul sau nu. Biserica ar spune același lucru pentru care luptăm noi astăzi, că trebuie să se nască copilul“, a spus părintele Gabriel Mariș.

În timpul marșului prin centrul Aradului, participanții au purtat pancarte cu mesaje precum: „Stop avortului“, „Fără copii România moare!”, „Stop avortului, viaţa are prioritate”, „Mamă, îţi mulţumesc că trăiesc”, „Regret că am făcut avort”, „Avortul – o crimă împotriva umanităţii”, „Un avort egal o crimă”, „Adevăraţii doctori nu ucid copiii”, „Avortul opreşte inima să bată”.

De asemenea, unii participanţi au fost îmbrăcaţi în costume populare şi purtat icoane cu Fecioara Maria şi pruncul Iisus şi au împărţit trecătorilor fluturaşi cu mesaje împotriva avortului.

Marşul a continuat apoi prin centrul Aradului, până la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, de la Podgoria, unde participanţii au fost întâmpinaţi de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, care a adresat celor prezenți un mesaj.

„Marşul pentru viaţă” a fost organizat, în acest an, concomitent, în mai multe orașe din România.

Tot sâmbătă, peste 1.000 de persoane au participat la un marş de susţinere a familiei tradiţionale, organizat de biserici neoprotestante din Arad şi care s-a desfășurat pe străzile din centrul municipiului. Oamenii s-au adunat, începând cu ora 11.00, în faţa sediului Consiliului Judeţean Arad, iar după câteva zeci de minute au pronit în marş pe Bulevardul Revoluţiei din Arad, trecând prin faţa Primăriei şi pe alte străzi din centrul oraşului.

Ei au pancarte cu mesaje precum „Rugăciune pentru naţiune” şi „Familia aşa cum spune Biblia”.

Manifestaţia, intitulată „Marşul pentru familie şi viaţă”, a fost organizată de Alianţa Evanghelică din România, participanţii spunând că sunt împotriva avorturilor şi a legăturilor homosexuale.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.