Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Marius Sulincean: „Aradul pierde din nou bani din cauza conducerii CJA”

„PNL Arad a reacţionat violent prin comandarea unor articole de presă denigratoare la adresa mea, în momentul în care am atras public atenţia că datorită neglijenţei conducerii CJA suntem din nou în pericol să pierdem finanţări substanţiale pentru drumurile judeţene.

Iată că, din păcate, temerile mele se adeveresc iar în aceste zile Marinel Cionca emite o hotărâre de anulare pentru documentaţia tehnică (Dali) ce ar fi vizat modernizarea unui important drum judeţean, respectiv Bârsa-Moneasa. Adică, exact ceea ce ne temeam! Politică şi propagandă în loc de administraţie, asta ne propune conducerea liberală a judeţului iar în zona aceasta gri echipa Cionca-Bîlcea punctează la greu.

Dacă amorţeala de care pomeneam este de natură doar să le anuleze orice credibilitate politică şi personală, ratarea unor obiective de finanţare vitale, pe linie de infrastructură ne afectează pe toţi. Din nou se pierd bani şi într-un mod cu totul prostesc, unul demn de nivelul de incompetenţă al celui mai slab preşedinte de Consiliu Judeţean pe care l-a avut vreodată Aradul.

Pentru conformitate, termenul limită de depunere a proiectelor spre finanţare la Ministerul Dezvoltării este foarte presant iar conducerea CJA nu a desemnat nici măcar firma menită să întocmească documentaţia tehnică necesară. Cu alte cuvinte Guvernul României stă cu banii pregătiţi pentru a-i atribui Aradului pentru proiecte de infrastructură iar liberalii dorm în cizme aşteptând, sincer, nu ştiu ce anume.

Domnilor dacă nu sunteţi în stare nicicum să gestionaţi problemele judeţului o variantă valabilă ar fi să vă retrageţi cât încă mai puteţi ieşi pe stradă de ruşinea cetăţenilor”, spune Marius Sulincean, liderul Grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Răzvan Cadar: „PSD a trimis în administrație unii oameni care habar nu au nici măcar de cele mai elementare noțiuni administrative”

Incompetența pesediștilor vine în cascadă. La câteva zile după ce deputatul Tripa s-a făcut de râs pentru că nu știe să citească din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), consilierul județean Maruis Sulincean își dă și el cu stângul în dreptul, exact pe același subiect.

Sulincean vorbește, fără să înțeleagă despre ce este vorba în propoziție, despre anularea documentației tehnice pe drumul Bârsa-Moneasa, din dispoziția conducerii Consiliului Județean. E ca în Caragiale, de unde personajele gen Tripa și Sulincean par că ar fi evadat: și-ar dori ca documentația tehnică să se revizuiască, dar fără să se schimbe nimic!

Studiul a fost actualizat, nu anulat, așa cum greșit știu și susțin incompetenții din PSD. Procedura este pe SEAP, iar actualizarea a fost necesară pentru că expertiza tehnică și studiul geo din cadrul documentației tehnice  au valabilitate de numai doi ani, potrivit prevederilor legale. Cum cei doi ani de când a fost realizată documentația au expirat, studiile trebuie refăcute, ceea ce nu înseamnă că documentația se anulează, ci se actualizează.

„PSD a trimis în administrație unii oameni care habar nu au nici măcar de cele mai elementare noțiuni administrative și își demonstrează incompetența la absolut fiecare ieșire publică, declarație sau comunicat de presă.

Consiliul Județean va depune la timp documentația tehnică pentru proiectele PNDL pe care le-a câștigat. Dar așteptăm de la parlamentarii PSD și consilierii județeni PSD să explice arădenilor de ce PSD a tăiat finanțarea pe cele trei tronsoane de drum Gurahonț-Buteni, Târnova-Tauț, Lipova-Berzovia și unde a dispărut drumul Mișca-Apateu-Berechiu din documentația Ministerului Dezvoltării.

Sunt peste o sută de mii de arădeni afectați de această decizie penibilă a PSD, și în loc să le fie rușine fiindcă nu luptă pentru interesele Aradului, pesediștii au obrăznicia să îi atace pe cei care muncesc”, a declarat ​​consilierul județean Răzvan Cadar.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.